Gabriela Firea s-a întâlnit cu Helena Dalli, comisarul european pentru egalitate

Potrivit Gabrielei Firea, lupta pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați este o realitate zilnică în România, dar și în alte state europene.

Gabriela Firea a avut o întâlnire fructuoasă cu doamna Helena Dalli, comisarul european pentru egalitate, alături de colegii din cabinetul său, cu doamna Ramona Chiriac, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România, și cu doamna Mara Roman, adjunctul reprezentanței Comisiei Europene în România. Ministrul Familiei mulțumeste doamnei comisar Dali pentru vizita în România și pentru susținerea pe care o oferă tutoror femeilor din țara noastră. Potrivit Gabrielei Firea, lupta pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați este o realitate zilnică în România, dar și în alte state europene.

Gabriela Firea: Poate pare greu de crezut în zilele noastre, dar femeile din țara noastră o duc greu, în multe domenii. Nici doamnelor de succes nu le-a fost simplu să ajungă în top, trebuie să demonstreze în fiecare zi că sunt la fel de bune, sau mai bune decât bărbații la locul de muncă.

S-au discutat proiectele și inițiativele Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse prin care se vine în sprijinul doamnelor din România pentru a deveni mame, pentru a avea mai multe drepturi și poziții de conducere, pentru a fi mai bine reprezentate la nivel național și local, dar și pentru a preveni și combate fenomenul îngrijorător al violenței domestice.

Gabriela Firea: Împărtășesc opinia doamnei comisar european Helena Dali că mamele trebuie să se întoarcă pe piața muncii cât mai repede și că este nevoie de măsuri în acest sens. Din acest motiv, lucrăm la un proiect care să ofere beneficii fiscale pentru mamele cu mulți copii, dar și pentru angajarea doamnelor peste 40 de ani.

S-a discutat cadrul legislativ din România și nevoia introducerii cotelor de gen. Știm că avem cea mai mică rată a femeilor în politică, la nivel local și național, și susțin opinia doamnei comisar Dali că trebuie să intervenim prin legi potrivite, așa cum au făcut alte state europene. Am depus în calitate de senator un proiect legislativ care le asigură femeilor 30% dintre locurile pe listele electorale la alegerile locale. De asemenea, susțin și demersul pentru introducerea cotele de gen pe listele electorale la alegerile parlamentare. Lupta pentru drepturile femeilor nu trebuie să rămână doar la nivel de vorbe. Mi-am luat un angajament în fața doamnelor din România și voi face tot ce-mi stă în putere ca situația să se schimbe în favoarea