Ministrul Gabriela Firea, detalii privind programul social pentru creșterea natalității: S-au primit aproape 4.000 de solicitări pentru fertilizarea în vitro

Ministrul Familiei roagă solicitanții să nu transmită de mai multe ori dosarul pentru a nu le îngreuna colegilor din minister muncă și a întârzia, practic, desfășurarea optimă a programului.

Ministrul Gabriela Firea revine cu detalii privind derularea programului social pentru creșterea natalității. Ministrul Familiei anunță că s-au primit aproape 4.000 de solicitări până în acest moment, cele mai multe dintre dosare fiind transmise pe adresa de e-mail natalitate@mfamilie.gov.ro. Doar în primele 3 minute au intrat 800 de mesaje, adică aproape 4 pe secundă, în unele cazuri, fiind posibil să nu fi ajuns încă mesajul de confirmare din cauza numărului foarte mare de mesaje sosite în același timp.

Gabriela Firea: Colegii mei au început deja să înregistreze fiecare mesaj în parte, iar toate dosarele vor primi în cel mai scurt timp numărul de înregistrare.

În cazul dosarelor transmise de mai multe ori se va lua în calcul doar primul transmis. Ministrul Familiei roagă solicitanții să nu transmită de mai multe ori dosarul pentru a nu le îngreuna colegilor din minister muncă și a întârzia, practic, desfășurarea optimă a programului.

Gabriela FIrea vrea să linișteasca persoanele care e posibil să fi transmis dosarele incomplete sau cu documente neconforme, nimeni nefiind descalificat din start și, după analiza dosarului, va avea la dispoziție 5 zile să îl completeze, așa cum prevede regulamentul.


„Fac o precizare importantă privind clinicile înscrise în program. Lista publicată pe site se modifică zilnic, în funcție de cum se semnează contractele între clinici și compania care emite voucherele. Vă asigur că nu trebuie să intre nimeni în panică dacă nu-și regăsește pe listă clinica aleasă pentru că în fiecare zi completăm lista. Unitățile sanitare care îndeplinesc condițiile de eligibilitate se pot înscrie în continuare în program, procesul de selecție fiind deschis pe toată perioada de derulare a proiectului. De asemenea, în scurt timp, vom publica și lista farmaciilor înscrise în program și de unde vor putea fi cumpărate tratamentele medicamentoase prescrise de medici.”, a transmis Gabriela Firea, pe pagina de Facebook. Ministerul Familiei continuă programul, așa cum a anunțat, și anul viitor, in 2023 fiind așteptate dosarele începând cu 9 ianuarie, ora 08:00. Condițiile rămân aceleași, iar regulamentul și restul documentelor necesare se găsesc pe site-ul ministerului.

Gabriela Firea: Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicului

„De fiecare dată când ne veți scrie despre diferite probleme sau sugestii voi reveni cu informații, pentru ca toată lumea interesată să primească răspunsul așteptat. Dacă aveți cunoștință și de alte persoane care își doresc copii însă nu îi pot avea din motive medicale, vă rugăm să îi informați că: Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse oferă un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro persoanelor care se confruntă cu infertilitatea și doresc să devină părinți cu ajutorul procedurilor de fertilizare în vitro. Se pot înscrie femeile între 20 și 45 de ani, care au indicația medicală pentru astfel de proceduri. Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicului”, a transmis Gabriela Firea.

Ministrul Gabriela Firea: O întâlnire foarte bună cu UNICEF România. Colaborăm excelent în interesul tuturor copiilor!