Balea Lac
Balea Lac. Sursa foto: Salvamont Sibiu

Lucrările la primele patru module de tip iglu ale noului hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac au fost deja finalizate, vremea fiind favorabilă desfăşurării proiectului. Primii vizitatori de la ”Hotel of Ice Bâlea Lac” sunt aşteptaţi să ajungă în Ajunul Crăciunului, inaugurarea oficială fiind programată pentru luna ianuarie, după ce şi biserica de gheaţă, al doilea obiectiv din Complexul Hotel of Ice Bâlea Lac, va fi finalizată, potrivit ziare.com.

Realizatorii proiectului de promovare a turismului românesc ”Hotel of Ice Bâlea Lac” au anunţat că lucrările de edificare a noului hotel de gheaţă au loc conform planurilor,echipa de muncitori finalizând lucrările la primele patru module de tip iglu ale obiectivului.

”Dacă nu apar situaţii excepţionale, în câteva zile se va începe mobilarea camerelor cu paturile şi noptierele de gheaţă, apoi se va da startul efectuării decoraţiunilor interioare. Condiţiile meteorologice înregistrate în ultima săptămână au fost bune şi stratul de zapadă suficient de gros pentru a avansa cu lucrările la noul complex de gheaţă. De asemenea, stratul de gheaţă de pe Lacul Bâlea s-a îngroşat până la 30-35 cm, a început tăierea cărămizilor de gheaţă din Lacul Bâlea”, au arătat aceştia.

Planurile referitoare la deschiderea hotelului de gheaţă din sezonul 2022-2023 rămân neschimbate, primii vizitatori fiind aşteptaţi în Ajunul Crăciunului. Decoraţiunile interioare ale hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac vor fi realizate de celebrul sculptorul sloven Rismondo Miro, ce va avea alături câţiva colaboratori din România. Tema aleasă pentru hotelul din acest an este Europa, fiecare cameră urmând a fi botezată după o mare capitală.

Decoraţiunile interioare vor fi inspirate de diferite simboluri ale capitalelor europene

 Una dintre atracţiile principale ale viitorului hotel de gheaţă va fi barul care va fi amenajat în interior,  într-un patrulater, fiecare colţ fiind marcat de câte un stâlp impunător de gheaţă. Printr-o procedură bazată pe tehnologie laser, în interiorul fiecărui stâlp vor fi realizate imagini cu patru obiective emblematice din Europa (Turnul Eiffel – Paris, Turnul televiziunii germane – Berlin, Big Ben – Londra, casele tradiţionale verticale – Amsterdam). Holul central al hotelului va găzdui şi un restaurant, cu mese şi scaune de gheaţă, unde vizitatorii vor putea gusta diverse preparate culinare prezentate pe platouri de gheaţă. În căldarea glaciară a Lacului Bâlea va putea fi vizitat cel de-al şaisprezecelea hotel de gheaţă, unicul obiectiv de acest fel din partea de sud-est a Europei. Imaginea obiectivului din acest sezon este solista Paula Seling.

Recomandările ANSVSA legate de tăierea porcului