Și-ar mai dori Ludovic Orban să fie premier?

În cursul serii trecut, Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de premier al României, pe care o ocupă de la sfârșitul anului trecut. Imediat după demisia acestuia, Administrația Prezidențială a anunțat că ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, urmează să ocupe funcția de intermar, până la finalizarea negocierilor cu partidele de centru dreapta ce se prefigurează a forma o nouă coaliție guvernamentală. Întrebat dacă mai vizează vreodată funcția de prim-ministru, Orban a spus că nu și-a exprimat această intenție, însă că atunci când va veni momentul, se va anunța și numele premierului propus.

„În aceste condiţii am spus foarte clar – mi-am depus mandatul şi nu am exprimat această intenţie. E nevoie de stabilitate, ne concentrăm pe o majoritate parlamentară care să aibă un program foarte serios care să ducă la dezvoltarea României. Există un singur răspuns – când se va ajunge la un acord privind un posibil premier propus, îl vom anunţa”, a afirmat Ludovic Orban, chestionat dacă şi-ar mai dori să fie şef al Executivului.

Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Nicolae Ciucă să devină premier „cu acte în regulă” și să scape de interimat: „O să ajungem după discuţii şi negocieri să prezentăm şi propuneri”

Însă ce-l mai recomandă pe Ludovic Orban să participe la negocieri? Întrebat acest lucru, premierul demisionar a declarat:

„Cu legitimitatea unei reprezentări consistente, care chiar dacă nu suntem pe primul loc, sunte partidul cu cele mai multe mandate. Când vom lua o decizie, evident şi împreună cu preşedintele Iohannis, va fi anunţată această propunere. Evident că această propunere trebuie testată cu celelalte partide”.

Citește și: Premierul interminar Ciucă promite să-și concentreze atenția pe pandemie

#News