politia
politia. Sursa foto: profit.ro

O fetiță de opt ani din vestul Germaniei a fost eliberată după ce ar fi fost ținută închisă de mama și bunicii ei încă de când avea mai puțin de un an. Ea a rămas atât de subdezvoltată din punct de vedere fizic, abia reușind să urce câteva scări. Fata, numită  „Maria” , a stat în ultimii șapte ani și jumătate într-o cameră închisă în casa bunicilor ei din Attendorn, un oraș cu aproximativ 25.000 de locuitori la est de Köln. „Nu a reușit să privească prea mult lumea exterioară”, a declarat procurorul Patrick Baron von Grotthuss, potrivit digi24.ro.

Medicii care au examinat-o pe fată după ce a fost eliberată, nu au găsit semne de maltratare fizică sau malnutriție, au declarat autoritățile municipale.

În timpul examinării, fata a spus că nu a văzut niciodată o pădure, nu a fost pe o pajiște și nu a mers niciodată cu o mașină.
În timp ce fata era capabilă să vorbească și să meargă, ea „abia putea să urce scările singură. Până acum nu s-au stabilit motivele pentru care fata a fost ținută închisă toată viața ei,  mama și bunicii ei refuzând să rsspunda la întrebările puse în timpul interogatoriilor poliției. Tatăl fetei, despărțit de mamă în momentul nașterii ei, a spus că odată a găsit un bilet pe parbrizul mașinii sale, când fata avea aproximativ șase luni, în care era anunțat despre intenția fostei sale partenere de a se muta în Italia cu copilul.
Mama, numită „Rosemarie G”, a informat autoritățile locale că s-a mutat în Calabria, sud-vestul Italiei, la jumătatea anului 2015. Când tatăl copilului a raportat autorităților în septembrie 2015 că a văzut mama și copilul în Attendorn, aceștia i-au chestionat pe bunicii materni ai fetei, fiind informați că cei doi locuiesc în Italia. Abia în iulie a acestui an, autoritățile locale au investigat din nou locul unde se află copilul, după ce un cuplu căsătorit care locuiește în vecinătate a anunțat poliția despre un zvon că fetița, care are acum opt ani, ar fi fost închisă în casa bunicilor ei ani de zile. 

Rudele mamei le-au spus anchetatorilor că femeia și fiica ei nu au locuit niciodată în Italia, putând fi contactată prin intermediul unui telefon fix german.

Unsprezece zile mai târziu, în urma unei hotărâri judecătorești, polițiștii și ofițerii de protecție a tinerilor au găsit-o pe fată acasă la bunici.
Parchetul din orașul Siegen anchetează mama și bunicii copilului pentru fals, încarcerare și maltratare a unui minor. Mama, despre care se spune că are 47 de ani, riscă până la 10 ani de închisoare.

 Tunel imens, construit sub cascada Niagara