Traian Basescu

Fostul președinte Traian Băsescu își amintește de marele eșec al guvernului, cu privire la intenția de a produce măști la Romarm. Acesta reamintește că, la momentul respectiv, ministrul Economiei, Virgil Popescu declara cu mândrie că s-a început producția de măști. Cum fericirea n-a durat prea mult, guvernul s-a trezit în situația de a importa măști.

Ce spunea ministrul Economiei, Virgil Popescu, în 29 martie 2020: „Astăzi a început producţia primelor măşti în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor şi testul de producţie. În scurt timp vor produce 150.000 de măşti pe zi – peste 4 milioane de măşti lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăţi pe zi, respectiv 15.000.000 de măşti lunar”.

Traian Băsescu: „Măi, Ludovice, măi hoților”

Un alt subiect vizat de fostul președinte Traian Băsescu, actual europarlamentar si candidat la Primăria Municipiului București, este producerea de măști în cadrul companiei românești Romarm, un proiect ratat încă de la început.

„Şi când colo, ce să vezi? Romarm nu a mai produs nimic. Maşinile care fabricau măşti s-au stricat. Nu există în lume inginer care să repare nişte maşini de cusut. Trebuiau făcute importuri cu prieteni contra şpagă. Măi Ludovice, măi hoţilor şi din moartea românilor vreţi să faceţi bani?!”, adaugă Traian Băsescu.

Citește și: Violeta Răduț își amintește că era primăvară când guvernul promitea măști

#News