Florin Cîțu

Așa cum vă povesteam și ieri, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu pare plin de optimism în ultima perioadă. Nu c-ar avea motive, în mod deosebit, însă asta nu-l oprește să se plimbe țăpăind și zâmbind prin casă, asemenea unei scufițe vesele în drum spre casa bunicii. Ce nu știe Florin Cîțu este că atunci când scufița ajunge în sfârșit la bunica, îl găsește pe lup în casă îmbrăcat în straiele bunicii. Mai trebuie să vă zic unde este bunica?

Uite de-aia-i bine să citești poveștile copilăriei la timp. Măcar așa știi ce te așteaptă.

Revenind la realitate, ministrul de Finanțe o ține pe-a lui. Cifrele sunt bune, bucuria imensă! Noi n-avem altă treabă decât să stăm liniștiți pentru că, potrivit unui vechi slogan pe care nu-l mai auzi astăzi pe la televizor, trebuie să „dormi liniștit!”. Avea și-o continuare, dar nu mai are importanță.

Florin Cîţu s-a uitat la cifrele pentru luna aprilie, și suprinză: sunt mai bune decât se aştepta!

„Este adevărat că m-am uitat la cifrele pentru luna aprilie. Sunt mai bune decât ne aşteptam, încasările sunt mai mari decât în 2019, dar, în acelaşi timp, deficitul estimat pentru acest an este dublu. Deci, pe de o parte, avem o situaţie mai bună la încasări decât ne-am aştepta, dar în acelaşi timp situaţia nu este roz, pentru că cheltuielile au crescut foarte mult. Şi acum vă spun: nu doar plata pensiilor şi salariilor, nu doar aceste capitole din execuţia bugetară depind de execuţia bugetară. Toate cheltuielile. Şi trebuie să urmărim în fiecare lună execuţia bugetară şi suntem atenţi şi pe partea de cheltuieli să nu dezechilibrăm situaţia financiară. Până acum, cu toate piedicile puse de aceşti oameni în Parlament şi cu tot felul de bombe pe care le-au aruncat în spaţiul public, am reuşit să plătim toate pensiile, salariile, ajutoarele sociale – chiar dacă au crescut cheltuielie şi şomajul tehnic – la timp. Unele chiar mai devreme”, a spus Cîţu, la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Citește și: Cîțu exersează optimismul, în timp ce noi exersăm sărăcia

#News