Cătălin Ivan, despre subvențiile partidelor politice

„În acest an cumplit de greu pentru toţi, PNL, PSD, USR, UDMR, ALDE, PMP, UNPR, Pro România şi Forţa Naţională îşi împart 181.441.000 lei, echivalentul a aproximativ 25 milioane de măşti sau un milion de combinezoane. De aceşti bani, s-ar putea susţine venitul minim pentru aproximativ 100.000 de familii de români care şi-au pierdut locul de muncă. În plină pandemie de coronavirus şi criză economică profundă, în timp ce vieţile românilor sunt puse în pericol, iar veniturile a milioane dintre ei diminuate sau chiar anulate, toate partidele politice parlamentare, fără nicio excepţie, sunt preocupate exclusiv de jocuri politice şi, mai ales, de înfruptarea fără jenă din banii publici”, a argumentat Ivan, potrivit unui comunicat de presă.

PNL și PSD au încasat 11 milioane de lei

„Încasează (…) 28 milioane de lei, dar niciunul dintre liderii politici nu se arată dispus să renunţe la halca bugetară, iar fondurile să meargă către sănătate. În martie, partidele au primit în total suma de 14,2 milioane de lei, din care PSD şi PNL au încasat împreună 11 milioane de lei. Situaţia se repetă şi în aprilie. L-aţi auzit pe Ludovic Orban să spună că liberalii sunt gata să renunţe la subvenţie, iar banii să meargă, spre exemplu, către Spitalul Judeţean din Suceava, atât de încercat în această perioadă? Sau l-aţi auzit pe opozantul de carton Marcel Ciolacu spunând că renunţă la felia grasă alocată PSD? Până şi Forţa Naţională condusă de Teodor Meleşcanu primeşte 2,5 milioane de lei pentru cele două luni de stat degeaba, dar a anunţat că ar renunţa la aceşti bani. Să şi vedem că se întâmplă!”, a transmis fostul europarlamentar.

Cătălin Ivan: la sfârșitul lunii ianuarie, o masă nu costa mai mult de 50 bani

„La sfârşitul lunii ianuarie, o mască nu costa mai mult de 50 de bani. Dezinfectanţi încă se găseau peste tot în lume, dar cine să se ocupe de stocurile necesare pentru spitale? Liberalii dansau la acea vreme în fiecare seară în jurul sondajelor, animaţi de domnul Klaus. Nici nu concepeau să rateze anticipatele! A fost un calcul politic cinic, iar rezultatele încăpăţânării lor le resimţim din păcate azi cu toţii”, a afirmat Cătălin Ivan pentru AGERPRES.

Citește și: Ciolacu își dorește plafonarea prețurilor la alimente

#News