Primăria Ciugud anunţă că va demara „plantarea celui mai spectaculos parc din mediul rural”

Proiectul de mediu va fi lansat vineri în cadrul unui eveniment intitulat „Sădeşte viitorul!"

parc
parc sursa foto pixabay

Administraţia din Ciugud informează că vrea să amenajeze în următorii ani, pe o suprafaţă de câteva hectare, „cel mai spectaculos parc dintr-o comună din România”, proiect de mediu care va fi lansat vineri în cadrul unui eveniment intitulat „Sădeşte viitorul!”, potrivit g4media.ro.

„Comuna Ciugud găzduieşte vineri, 8 martie 2024, evenimentul ‘Sădeşte viitorul!’. Este o acţiune inedită care are ca scop sărbătorirea doamnelor şi domnişoarelor, dar şi lansarea oficială a unui ambiţios proiect de mediu al comunităţii. Este vorba despre plantarea celui mai spectaculos parc dintr-o comună din România. Parcul va fi realizat în parteneriat cu Asociaţia de mediu Iplant.Today din Sebeş”, a comunicat Primăria Ciugud.

Evenimentul va avea loc în parcul din satul Limba şi va reuni peste 300 de persoane, copii şi cadre didactice de la şcoli şi licee din Ciugud, Alba Iulia, Aiud şi Sebeş, localnice, dar şi femei din instituţii sau companii partenere. Participanţii vor planta simbolic un copac de mari dimensiuni, fapt ce reprezintă angajamentul comunităţii din Ciugud de a amenaja în următorii ani cel mai spectaculos parc dintr-o comună din România.

„Parcul va cuprinde arborii României şi va fi construit în jurul viitoarei şcoli pe care administraţia locală din Ciugud doreşte să o construiască, urmând să aibă şi rol educaţional pentru elevi, care vor putea face, în timpul verii, orele în natură. În paralel, un parc de mai mici dimensiuni va fi amenajat şi în satul Limba, în zona în care există deja o zonă de relaxare”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Primăriei Ciugud au precizat că parcul se va întinde pe o suprafaţă de 14 hectare şi va număra, la final, peste 25.000 de copaci, un mix de specii foioase şi răşinoase, specifice României, şi plante. Se vrea ca în jur de 5.000 de arbori să fie plantaţi în acest an. Parcul va fi amenajat pe un deal, un teren actualmente degradat. Administraţia locală va pune la dispoziţie terenul, iar toate costurile vor fi suportate din sponsorizări, fiind practic un parteneriat public-privat.

Elevii și cadrele didactice ale unui liceu din județul Alba, evacuați