Mecanicii de locomotivă din Germania vor înceta activitatea timp de 24 de ore

GDL a cerut un program de lucru mai scurt şi o creștere substanţială a salariilor pentru mecanicii de locomotivă.

Tren
Tren sursa pixabay

Mecanicii de locomotivă de la operatorul feroviar naţional din Germania, Deutsche Bahn, vor intra în grevă începând de joi seara şi până vineri seara, a anunţat sindicatul mecanicilor de locomotivă (GDL), potrivit g4media.ro.

În transportul de călători, mecanicii de locomotivă vor înceta lucrul pentru 24 de ore, începând de joi de la ora locală 22:00 (21:00 GMT).

De asemenea, în transportul de marfă greva va debuta joi la ora locală 18:00 (17:00 GMT), tot timp de 24 de ore, a precizat GDL. Cel mai probabil, această grevă naţională va conduce la anularea mai multor mii de trenuri. Este vorba inclusiv de unele curse pentru navetiştii din zonele de la marginea oraşelor. Apelul la grevă lansat de GDL vine în contextul negocierilor colective între sindicat şi echipa managerială de la Deutsche Bahn cu privire la salarii şi program de lucru.

GDL a solicitat un program de lucru mai scurt şi o majorare substanţială a salariilor pentru mecanicii de locomotivă.

Precedenta grevă a mecanicilor de locomotivă care a avut loc în data de 16 noiembrie, a perturbat serios traficul feroviar în Germania. Deutsche Bahn a fost nevoit atunci să anuleze aproximativ 80% din cursele pe distanţe lungi precum şi numeroase trenuri regionale. Ministerul Transporturilor de la Berlin a făcut un apel către sindicatul GDL să dea dovadă de „responsabilitate” având în vedere că acest apel la grevă vine în apropierea Crăciunului, o perioadă în care traficul feroviar atinge un moment de vârf. Slovacia va menţine controalele temporare la frontiera cu Ungaria