Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin e un tip foarte sănătos și s-a cam săturat de discuțiile despre virusuri, medici și pandemii. Și el tot discuții discută, dar nu mai vrea să stea în casă. Pur și simplu, se simte paralizat, nu-i face bine deși, dacă e să mă întrebi pe mine, eu aș prefera să stea acasă. Definitiv. Dar n-are stare.

Mă uitam de curând pe pagina de Facebook a lui Călin și, în ciuda monoloagelor sale, undeva la copertă are agățată o imagine cu ”Stați în casă! E cea mai sigură măsură de apărare împotriva coronavirus!”.

Bipolar? Rupt de realitate? Prea multă izolare și prea puțin public?
Sau: poate prea puțină informație.

Ar trebui să-l informeze cineva pe Călin că viața e pusă pe pauză cu un scop: stoparea răspândirii virusului. Și că, dacă s-ar aduna toţi funcţionarii și toţi parlamentarii la un loc, situația nu ar fi una chiar roz. Dar, din păcate, nimeni nu vrea să vorbească cu Călin. Iar Călin nu înțelege:

”Nu înţeleg ce se întâmplă, de ce este oprită administraţia, ministere întregi. Am vorbit cu colegii de la Parlament, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, cu vicepreşedintele Senatului, să reluăm activitatea la Parlament. Nu înţeleg de ce Parlamentul trebuie să stea acasă. Toţi funcţionarii, toţi parlamentarii, haideţi să venim la treabă, că nu asta este o problemă. Cu nişte minime măsuri de siguranţă putem să reluăm activitatea. Şi cred că ar fi şi un exemplu bun pentru întreaga ţară. Toată lumea îşi pune problema să reia activităţile economice cu instituirea măsurilor sanitare absolut necesare.

Inclusiv atâta vreme cât este instituită starea de urgenţă. Starea de urgenţă creează nişte obligaţii, suspendă anumite drepturi. Nu toate sunt în regulă că au fost suspendate. Reluarea activităţilor se poate face chiar atâta vreme cât este instituită starea de urgenţă. Nu ştiu cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Activităţile trebuie reluate – întreprinderile mici şi mijlocii. Trag un semnal de alarmă legat de pericolul grav care ne paşte de a plonja într-o recesiune fără precedent din care nu ştim cum o să ne revenim dacă nu se reiau rapid activităţile. Starea de urgenţă nu presupune că blocăm totul şi stăm paralizaţi”.

Citeșe și: Olguța, supărată că PNL are mai mulți bugetari ca PSD

#News