Petrov, judecat abia la mijlocul toamnei

„Nu am ştiut că mi s-a dat un nume conspirativ”, a declarat Băsescu, în apărarea sa

Secţia de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca procesul intentat împotriva fostului președinte al României, Traian Băsescu, cunoscut și sub apelativul securist de „Petrov” să înceapă abia la mijlocul toamnei, mai exact în data de 5 noiembrie 2021. În acest dosar, Băsescu este acuzat că ar fi colaborat cu Securitatea.

În data de 20 septembrie 2019, Curtea de Apel București admitea acțiunea CNSAS și dedidea că Traian Băsescu a fost, într-adevăr, colaborator al Secturității, utilizând la vremea respectivă numele de cod „Petrov”. După nouă luni, mai exact în iunie 2020, dosarul ajungea la Secţia de contencios administrativ.

„Analizând informaţiile furnizate de pârât, apreciem că acestea vizează îngrădirea dreptului la viaţă privată (art. 17 din Pactul Internaţional privind Drepturile Civile şi Politice) şi dreptul la liberă circulaţie (art. 12 din Pactul Internaţional privind Drepturile Civile şi Politice”, declara, la vremea respectivă, CNSAS. Acestora, Băsescu le spunea, tot la vremea respectivă că situația poate fi reglată de un judecător, întrucât este vorba doar de puncte de vedere diferite.

„Nu am ştiut că mi s-a dat un nume conspirativ. Nu am semnat un angajament în care să-mi fie introdus şi un nume conspirativ. (…) Nu am ştiut că Contrainformaţiile Militare sunt Securitatea. Am crezut că e un serviciu al Ministerului Apărării Naţionale”, adăuga Băsescu.

Citește și: Cumpănașu, acuzat de corupere de minori

#News