Un traficant de droguri a aruncat o geantă cu 130.000 de euro pe geam

Șapte bărbați din Iași și Cluj-Napoca au ajuns la închisoare, după ce au fost prinși în flagrant vânzând droguri

Droguri
Droguri sursa foto pixabay

Șapte bărbați din Iași și Cluj-Napoca au ajuns după gratii, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce vindeau droguri. În locuințele lor, la percheziții, polițiștii au descoperit peste 50 de kilograme de canabis și hașiș, dar și 120 de grame de cristal, potrivit digi24.ro.

Unul dintre dealeri a încercat să arunce o parte din droguri în WC, iar un altul, o geantă cu 130.000 de euro pe geam. 

Drogurile, spun procurorii, au fost introduse în România pe parcursul acestui an. „S-a reținut că, pe parcursul anului 2023, membrii unei rețele de dealeri au introdus în România cantități mari de droguri de risc. Ei le-au distribuit, ulterior, către alți dealeri din municipiile Cluj-Napoca și Iași care, la rândul lor, au aprovizionat piețele de droguri de risc din cluburi, cămine studențești și unități școlare”, transmite DIICOT. Ca să adune probe la dosar, marți, „s-au realizat două operațiuni de prindere în flagrant a inculpaților, în timp ce tranzacționau sau transferau cantități mari de droguri”, spun anchetatorii.

Ulterior, polițiștii au făcut 10 percheziții în Iași și Cluj-Napoca, la domiciliile suspecților.

 „Au fost identificate și ridicate cantitățile de 40 kilograme muguri de canabis (ambalate în 48 pungi vidate), 12 kilograme hașis, porționat și ambalat (125 pachete), aproximativ 120 grame cristal precum și o mașină de numărat bani”, spun procurorii. Când s-au trezit cu mascații în casă, dealerii au intrat în panică.

Unul a încercat să arunce o parte din droguri în vasul de toaletă, iar un altul, o geantă cu 130.000 de euro pe geam. „Facem precizarea că din cantitățile de drog de risc identificate se puteau realiza aproximativ 50.000 doze a căror valoare este estimată la 800.000 euro”, transmite DIICOT. Cei 7 indivizi sunt acuzați de trafic de droguri de risc în formă continuată. Ei au fost reținuți pentru 24 de ore. Miercuri ei vor ajunge în fața magistraților de la Tribunalul Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Un val de aer polar afectează România