Nu există zi de vot fără îndemn, dramă sau scuze: anumite televiziuni se declară împotriva unor partide, anumite ”vedete” pot influența mai mult decât o fac oamenii obișnuiți și anumite decizii proprii pot afecta viitorul a multor milioane.

Cine este televiziunea luată în vizor? Imprevizibul, ProTV. Cine este ”jurnalistul”? Ioana Cosma, o prezentatoare de la celebra televiziune declarată împotriva unui anumit partid.

Aceasta a explicat de ce nu a mai mers la vot, la alegerile parlamentare, pentru prima dată în 28 de ani. Ioana Cosma, cunoscuta jurnalistă de la secția Sport a PRO TV, a spus că a renunțat să voteze din mai multe motive, pe care le puteți citi mai jos.

Prezentatoare PRO TV: ‘Nu m-am mai dus să votez pentru că e plin la ATI, pentru că spitalele sunt praf, pentru că a fost o campanie urâtă’

Teama de vot și teama de boală

”Nu faceți ca mine !

Azi nu ma duc sa votez. Mi-ar fi fost tare greu sa aleg cu cine sa votez, sau, dacă doriți, cu cine sa nu votez. Nu m-am mai dus sa votez pentru ca nu am găsit nici măcar un independent cu care sa rezonez, sigur, ei au mai putina expunere ca un măgar de la țara.

Nu m-am mai dus sa votez pentru ca e plin la ATI, pentru ca spitalele sunt praf, pentru ca a fost o campanie urâta, pentru ca nu e așa cum m-am așteptat, pentru ca se fac lucrurile praf sau nu se face nimic. Pentru ca mai toată lumea alege sa voteze nu din convingere, din inerție. Și nu m-am dus sa votez, nu de frica, sunt precauta când vine vorba de pandemie, din neconvingere. Ca azi ești in carantina, dar carantina dispare 24 de ore pentru vot. De parca coronavirusul își ia și el pauza pentru 24 de ore, ca așa mi se zice. Și e prima data când nu votez in 28 de ani de drept. Nu de frica nu m-am dus la vot, m-am dus de frica sa nu mai votez încă o data prost.

Dar nu faceți ca mine, ca și așa e greșit. Măcar sa greșiti cu gratie divina! 4 ani tac, mi-am luat dreptul de a ma plânge :(”, e mesajul postat de Ioana Cosma.

Un smiley trist și o declarație care începe cu ”nu” este o declarație care nu scuză votul. Exact cum nu scuză votul nici afilerea politică a unei televiziuni. Frica expusă sau nevoia de justificare arată doar nevoia de atenție, nevoie pe care nu o avea, cândva, postul Pro TV.

Citește și: Prezență redusă cu numai două ore înainte de închiderea urnelor

#News