Mihai Șora a votat pentru țara „cu susul în jos”

Filozoful Mihail Șora, unul dintre cei mai carismatici veterani ai nației, și-au umplut cartea de identitate cu colantele „VOTAT”-e, astfel că la aceste alegeri abia și-a găsit loc pentru încă unul. Cu „susul în jos”, așa cum este și situația țării, acum. Mai mult, acesta îi îndeamnă pe cei tineri sau mai puțin tineri să iasă la vot și să își facă acum o „bucurie-datorie” pentru a nu mai fi nevoiți să iasă în miez de iarnă, la proteste.

Citește și: Mihai Șora a împlinit 104 ani: o viață într-o fotografie

„Dragi prieteni, constat că, de data aceasta, rotocolul cu „VOTAT“ stă cocoțat cu susul în jos, făcând notă discordantă printre toate celelalte. Ceea ce nu poate fi decât un semn bun, dacă ne gândim cum au mers lucrurile în țara noastră până astăzi.

Răcit-cobză sau cu un picior scrântit (#metoo), pe bicicletă ori patine cu rotile, în zori de zi ori la amiază, dacă ai 18 ani sau 100+, mergi la vot, om bun. Fă-ți această bucurie-datorie acum, ca să nu ai a ieși pe străzi, în toiul iernii, să protestezi împotriva nelegiuirilor unor politicieni pe care nu i-ai ales tu.

Să fie într-un ceas bun.

Sărbătoare binecuvântată tuturor”, a scris Mihai Șora, pe pagina sa de socializare.

Optimismul de la 100+

„P.S. Iar domnul cu ștampila a zis: «Sperăm să vă vedem și la următoarele alegeri, domnule Șora!» Eu am crezut – cum e și firesc – că se referea la următoarele alegeri locale, dar (cred că) era vorba (doar) de parlamentare”, scria filozoful Șora, după alegerile locale.

Citește și: Mihai Șora și optimismul la peste 100 de ani

#News