Alexandru Rafila

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila a declarat că „era timpul să fie luate anumite măsuri”, în contextul numărului tot mai mare de infectări zilnice. Mai mult decât atât, Rafila a spus că măsurile impuse sunt unele juste și agreate atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cât și de acesta.

„Era timpul să fie luate anumite măsuri, asta este pentru toată lumea foarte clar, având în vedere evoluția situației epidemiologice, numărul mare de cazuri noi și mai ales ocuparea secțiilor de Terapie Intensivă, creșterea numărului de decese, care în mod evident sunt preocupante și cu siguranță, acest trend crescător va continua și în perioada următoare, pentru că măsurile nu își pot face efectul imediat”, a declarat Rafila.

Alexandru Rafila este de părere că decalarea programului de lucru la toți angajatorii ar putea fi o soluție bună

De asemenea, Alexandru Rafila a mai spus că „limitarea circulației în timpul nopții e o măsură luată de foarte multe state din UE, pentru că reduce interacțiunile legate de diverse evenimente, petreceri și așa mai departe, care se prelungesc. În ceea ce privește celelalte măsuri, eu aș aprecia o măsură pe care de fapt, eu am tot menționat-o și am recomandat-o începând din luna septembrie, decalarea programului de lucru la toți angajatorii, ceea ce va duce la diminuarea aglomerației în mijloacele de transport în comun, având în vedere că mijloacele de transport în comun reprezintă principala sursă de transmitere a bolii, mai ales în orașele mari”, a mai declarat Alexandru Rafila pentru RFI.

Citește și: CNSU anunță lista oficială de restricții

#News