Femeie recrutată din Belgia pentru menaj, vândută la Satu Mare pentru relații sexuale

Ea a fost oferită unui client, investigator sub acoperire, pentru suma de 5.000 de lei

O femeie recrutată din Belgia și adusă în România pentru menaj a fost vândută, la propriu, de „patronul” ei, fiind salvată după ce clientul care s-a oferit să o cumpere cu 1.000 de euro s-a dovedit a fi un investigator DIICOT sub acoperire. Luni, bărbatul acuzat de trafic de persoane a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, potrivit digi24.ro.

 Bărbatul a cunoscut-o pe femeie în Belgia și i-a propus acesteia să vină în România, unde urma să aibă grijă de copilul și de părinții lui. Femeia l-a crezut dar ajunsă în Boinești, județul Satu Mare, bărbatul a obligat-o să presteze servicii sexuale pentru diferite persoane. 

„Întrucât a considerat că nu poate obține venituri suficiente, a decis să o transfere contra sumei de 1.000 de euro, persoana vătămată fiind indusă în eroare că urmează să fie dusă înapoi în Belgia”, anunța DIICOT la începutul lunii aprilie.

Bărbatul a fost prins în flagrant pe 5 aprilie, în clipa în care a vrut să o vândă pe femeie cu 5.000 de lei unui investigator DIICOT sub acoperire.  El a fost reținut pe loc și arestat a doua zi pentru 30 de zile. Trimis în judecată pentru trafic de persoane, luni, 3 iulie 2023, bărbatul din Satu Mare va executa 3 luni de închisoare cu suspendare. 

Cercetător străin, arestat pentru vandalizarea unei biserici din Cluj