Venitul salarial minim necesar pentru viza de muncă în Marea Britanie majorat cu o treime

Acesta ajunge la 38.700 de lire sterline

Marea Britanie
Marea Britanie sursa foto pixabay

Ministrul de Interne britanic James Cleverly a anunțat, luni, că salariul minim necesar pentru a obține o viză de muncitor calificat în Marea Britanie crește la 38.700 de lire sterline, potrivit g4media.ro.

Aceasta reprezintă o creștere cu o treime față de nivelul actual și are scopul să reducă migrația în Marea Britanie

Vizele pentru sănătate și asistență socială vor fi exceptate de la noul prag mai ridicat, pentru a satisface nevoile de personal din sistemul medical. Dar lucrătorii din domeniul asistenței medicale nu vor mai avea voie să își aducă persoanele aflate în întreținere. „Lista ocupațiilor deficitare” va fi reformată, cu un număr redus de ocupații.

Și nivelul de salariu pentru o viză de familie – separat de vizele de muncă și de student – crește, de asemenea, la 38.700 de lire sterline. Cleverly spune că astfel se va asigura că „oamenii vor aduce în țară doar persoane dependente pe care le pot susține financiar”. În anul care s-a încheiat în iunie 2023, guvernul britanic a acordat 75.717 de vize de familie, mai mult decât dublu față de anul precedent. Tractoarele, conduse pe drumurile publice și cu permis de conducere din alte categorii