Marcel Ciolacu / Foto: Facebook

Liderul social democraților, Marcel Ciolacu a reacționat dur la anunțul făcut de președintele Iohannis cu privire la măsurile ferme care urmează să intre în vigoare de luni, acuzându-l totodată pe acesta că îi este teamă de „starea de urgență” ce ar pune alegerile în stand-by.

„Astăzi președintele și primul ministru au inventat o struțo-cămilă. Parcă conducătorii de astăzi și-au pierdut rațiunea. Drepturile și libertățile nu pot fi îngrădite printr-un act normativ dat de Guvern. Eu nu contest necesitatea. Domnul Rafila a spus că vom ajunge la 25.000 de infectați pe zi.

Nu poți să vii să minți o întreagă populație în loc să emiți un decret de stare de urgență. Trăim într-un stat democratic, Ceaușescu a dispărut din România. Blochezi o Românie, închizi piețele, orice mișcă în România dar spui să se facă campanie electorală.

Dacă dai stare de urgență este foarte clar că nu mai poți ține alegeri. Cum să închizi piețele? Omorâm tot ce este românesc. Lași supermarketurile deschise și omori producătorii români”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Iohannis a declarat, joi, la şedinţa de Guvern, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei, că sunt necesare măsuri în plan naţional – şcolile să treacă în online toate, angajaţii la telemuncă, magazinele închise la ora 21.00, iar circulaţia pe timp de noapte să fie restricţionată. Preşedintele a pledat pentru alegeri, argumentând că „democraţia nu poate fi pusă în paranteză”.

Citește și: Iohannis a anunțat carantina parțială

#News