Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu are multe întrebări de pus. De altfel, cum era de așteptat, campania electorală va începe în scurt timp (nu știm exact când, însă), iar toți opozații guvernului Orban încep să-și scoată armele din teacă, pregătindu-și țintele. Spre deosebire de Victor Ponta, Tăriceanu atacă cu o oarecare reținere și cu un pic mai multă eleganță. Cel puțin de data aceasta.

„Nu-mi dă pace un gând: cine și de ce a pornit această isterie a coronavirusului? Cui a folosit această panică? Privit de sus pare evident că toate țările au suferit pagube umane și economice. În contextul globalizării e greu ca cineva să scape de efectele acestei crize, chiar în situația favorabilă în care numărul de îmbolnăviri și decese rămâne mic. Îmi pare că cineva a apăsat pe un buton și brusc toată lumea a înnebunit, și-a închis frontierele și s-a închis în case.”, spune Tăriceanu.

În aceeași postare, liderul ALDE face referire la un buton de panică invizibil, pe care atât Ludovic Orban, cât și Klaus Iohannis ar fi ales să îl ignore la început, întrucât ar fi fost interesați de alegerile anticipate. Însă odată ce CCR a eliminat această posibilitate, s-ar fi schimbat ulterior opțiunile.

Și în România pare că panica a fost declanșată de un buton invizibil. Până pe data de 15 martie și dl Iohannis și Guvernul Său au minimalizat în totalitate acest pericol. Ne-am lămurit acum că ei au fost informați oficial de ce se întâmpla în China și în alte țări, dar au preferat să țină totul sub tăcere. Când CCR le-a retezat avântul cu alegerile anticipate au trecut brusc în aripa cealaltă, direct la starea de urgență, cu măsurile pe care le știm. Chiar, oare ce s-ar fi întâmplat dacă CCR le-ar fi încuviințat să facă anticipate? Probabil că COVID-ul ar fi sărit România, mă gândesc”, adaugă Tăriceanu pe Facebook.

Citește și: Tăriceanu cel plin de tâlc, despre „rabinul” Orban

#News