Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai este preocupat de aderarea României la spațiul Schengen

El a discutat cu delegația Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare și Forțe Armate a Senatului Franței.

Senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai a avut o agendă de lucru încărcată, participând la întrevederea comisiilor pentru politică externă și apărare ale Senatului României cu delegația Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare și Forțe Armate a Senatului Franței, condusă de către Christian Cambon. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, deputatul PSD a subliniat faptul că întâlnirea a fost benefică, fiind discutate subiecte importante legate de securitatea spațiului european în contextul conflictului armat din Ucraina.

Alfred Laurențiu Mihai: UE alături de SUA au arătat că lumea democratică este unită în lupta pentru democrație

Membrii celor două părți au subliniat încă odată importanța întăririi Securității Flancului estic, a precizat senatorul PSD Alfred Laurențiu Mihai.
„Franța, asemeni României a demonstrat că este foarte implicată în realizarea acestui deziderat, bine-nțeles cu susținerea celorlalți membri ai NATO! Am mai reiterat și faptul că UE alături de SUA au arătat că lumea democratică este unită în lupta pentru democrație și respectarea drepturilor omului! Totodată am dezbătut și subiectul legat de aderarea României la spațiul Schengen, ținând cont de faptul că Franța deține președinția Uniunii Europene, aducând argumente solide în susținerea și importanța acestui lucru! Președintele Christian Cambon a spus că susține importanța aderării României la spațiul Schengen și că nu agrează ideea vehiculată de-a lungul timpului în spațiul European referitor la faptul că avem o Europă cu două viteze, ci există o singură Europă!”, este mesajul transmis de către senatorul PSD, Alfred Laurențiu Mihai.

Senatorul Alfred Laurențiu Mihai s-a întâlnit cu Bonnie Carroll, fondatorul TAPS