Cinci autocamioane cu peste 42 de tone de deşeuri, oprite la Vama Borş

Mărfurile proveneau de la firme din Italia, Finlanda, Elveţia, Norvegia şi Olanda

Cinci automarfare cu peste 42 de tone de deşeuri au fost oprite să intre în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş II în ultimele 24 ore, a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea. Cele cinci automarfare, conduse de cetăţeni români, transportau haine second hand, mobile şi încălţăminte pentru care şoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale, potrivit g4media.ro.

Mărfurile proveneau de la diferite societăţi comerciale din Italia, Finlanda, Elveţia, Norvegia şi Olanda pentru firme din România. 

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate haine second-hand, cartoane, într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege. În total, în cele cinci vehicule erau transportate 42.253 de kilograme de deşeuri.

Avertisment: Hackerii au început să atace din nou cu ajutorul rețelelor sociale