Pfizer și BioNTech pregătesc un vaccin împotriva Covid-19 și a gripei

Companiile au lansat un studiu clinic pentru testarea vaccinului combinat..

Companiile Pfizer și BioNTech lucrează la elaborarea unui vaccin împotriva Covid19 și a gripei, companiile lansând un studiu clinic pentru testarea vaccinului combinat, potrivit digi24.ro.

Studiul testează vaccinul în două direcții care combină vaccinul antigripal al lui Pfizer, în prezent în studiile clinice în stadiu avansat, și vaccinul dezvoltat în comun de companii care vizează variantele omicroni BA.4 și BA.5 ale coronavirusului.

 Studiul din SUA va evalua vaccinul pentru siguranța, tolerabilitatea și puterea răspunsului imun la aproximativ 180 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, au anunțat oficialii companiilor.
Primul voluntar din America a primit o doză de vaccin săptămâna aceasta, au anunțat oficialii companiilor. Componentele vaccinului pentru gripă și Covid sunt construite folosind platforma ARNm care stă la baza vaccinului comun împotriva Covid al companiilor. Potrivit vicepreședintelui senior al Pfizer și directorul științific al cercetării și dezvoltării vaccinurilor, Annaliesa Anderson, „flexibilitatea și viteza de producție” a tehnologiei în timpul pandemiei de Covid au arătat că este „foarte potrivită pentru alte boli respiratorii”.

Gripa și Covid-ul au efecte semnificative asupra stării de sănătate la nivel mondial, fiind boli cu potențial pandemic care a fost demonstrat. 

„Se așteptă pe scară largă ca gripa să fie cauza următoarei epidemii globale înainte de apariția virusului din spatele Covid-19 – și ambele se mută relativ rapid, necesitând actualizări frecvente de vaccin pentru a rămâne protejați”, au explicat reprezentanții celor două comapnii. Anual între 290.000 și 650.000 de oameni din întreaga lume mor din cauza gripei sezoniere, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Gripa provoacă între 3 și 5 milioane de cazuri de boli severe. În SUA, gripa sezonieră ucide între 12.000 și 52.000 de oameni în fiecare an, potrivit estimărilor CDC, îmbolnăvindu-se între 9 și 41 de milioane.

Falși medici din București, reținuți după ce au păcălit pacienții că suferă de boli grave