Gabriela Firea: Tinerii din România vor putea beneficia de cardurile de reduceri pe care le folosesc deja milioane de tineri europeni

Cardul European oferă reduceri consistente la magazine, hoteluri, transport, restaurante sau muzee

Ministrul Familiei, Gabriela Firea s-a întâlnit cu Manel Sanchez, directorul Asociației Cardului European pentru Tineret, cu care a discutat detaliile tehnice prin care România va adera la Acordul parțial pentru mobilitatea tinerilor prin intermediul cardului european pentru tineret. Potrivit ministrului Gabriela Firea, tinerii din România vor putea beneficia de cardurile de reduceri pe care le folosesc deja milioane de tineri europeni, deoarece nu mai trebuie să existe diferențe atât de mari între tinerii români și ceilalți europeni de vârsta lor.

Într-o postare pe pagina de Facebook, ministrul Gabriela Firea precizează că European Youth Card Association – Asociația Cardului European pentru Tineret are o activitate care se întinde pe 30 de ani, fiind prezentă în 38 de țări europene și are 40 de organizații membre.

Potrivit ministrului Gabriela Firea, cardul European oferă reduceri consistente la magazine, hoteluri, transport, restaurante sau muzee. Orice tânăr din România, cu vârsta între 14 și 35 de ani, va putea avea un Card European de Tineret care să-i ofere beneficii și reduceri așa cum au peste 6 milioane de tineri europeni, a mai explicat ministrul Familiei.” Vom colabora cu Asociația Pentru Mobilitate Europeană, organizația națională membră a Asociației Cardului European pentru Tineret, pentru a dezvolta și mai mult acest instrument util. Ca ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse mi-am propus sprijinirea tinerilor și facem deja pași importanți. Am reușit să deblocăm și să aprobăm, cu ajutorul colegilor din Parlament, Legea Tinerilor. În curând, vom finaliza și Strategia Națională pentru Tineret, un alt document esențial pentru dezvoltarea politicilor de tineret din România”, a declarat ministrul Gabriela Firea.

Alarmant: Tot mai mulți români suferă de depresie