Ludovic Orban

Cu toate că până la data de 14 septembrie mai sunt zece zile, premierul Ludovic Orban, împreună cu executivul său, încă mai calculează începutul școlii. Dacă începutul anului școlar 2020-2021 nu mai reprezintă o necunoscută pentru nimeni, felul în care acesta se va desfășura încă ridică semne de întrebare. Astfel, o ipoteză, potrivit prim-ministrului Orban ar fi ca, între 14 septembrie – 1 octombrie, școala să se desfășoare exclusiv online, urmând ca de acolo… să mai vedem.

Școală online până la 1 octombrie? Poate!

„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Chiar și așa, lucrurile nu sunt bătute în cuie, ipoteză fiind strict ceea ce e, adică o ipoteză: „Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luat în plan local. (…) ”, a mai spus Orban.

Reamintim că în tandem cu începutul școlii se vor organiza și alegerile locale (duminică, 27 septembrie), fiind necesară pregătirea sălilor de clasă, în prealabil.

Citește și: Rareș Bogdan prevestește victoria istorică a PNL de la locale

#News