Traficanți de droguri reținuți pentru introducerea a peste 21.000 de comprimate ecstasy în România

Drogurile provenite din Olanda erau vândute la festivaluri din toată țara

Droguri
Droguri sursa foto pixabay

Procurorii DIICOT au dispus reținerea a doi bărbați cercetați pentru trafic internațional de droguri, după ce au introdus în România peste 21.000 de comprimate ecstasy din Olanda, potrivit g4media.ro.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre ei a adus drogurile la Brașov, unde împreună cu celălalt inculpat le-au depozitat.

Ulterior au fost prinși în flagrant vânzând peste 10.000 de comprimate în Capitală. Cei doi vizau comercializarea ecstasy-ului, în valoare de 220.000 euro, la festivaluri din București și alte orașe. De asemenea, unul cultiva și trafica și alte droguri. În urma perchezițiilor s-au mai găsit peste 11.000 de comprimate ecstasy. Cei doi traficanți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, ancheta fiind realizată cu sprijinul Brigăzii Antidrog și al serviciilor tehnice ale DIICOT. ”Din actele de urmărire penală efectuate a reieșit faptul că, în seara de 19.06.2024, unul dintre inculpați a introdus în România (pe cale rutieră) cantitatea de 21.961 comprimate ecstasy (în greutate de7,5 kilograme) și aproximativ 10 grame cocaină, procurate din Olanda.

Drogurile au fost transportate până în județul Brașov, unde împreună cu al doilea inculpat le-a depozitat la o adresă din municipiul Brașov.

În ziua de 20.06.2024, aceștia au fost prinși în flagrant în timp ce comercializau aproximativ 10.000 comprimate ecstasy pentru suma de 30.000 euro. Ulterior, din locația închiriată de inculpați au fost ridicate restul de peste 11.000 comprimate ecstasy, din cantitatea totală introdusă în țară. De asemenea, cercetările efectuate au stabilit că, inculpații au vizat comercializarea drogurile de mare risc (cu o valoare de piață de aproximativ 220.000 euro) cu ocazia desfășurării unor festivaluri de muzică din București și din țară. Totodată, în sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut că, pe parcursul lunii iunie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, în mod repetat, a procurat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc, mare risc și substanțe psihoactive (GBL în amestec cu GHB și amfetamină, comprimate ecstasy, MDMA, ketamină și 2-MMC)”, anunță procurorii.

Coaliția anunță când vor avea loc alegerile prezidențiale și parlamentare