Rares Hopinca

Locuitorii Sectorului 2 vor sancționa duminică proasta gestionare a Sectorului 2 de către actualul primat, Radu Mihaiu (USR). Conform sondajelor, Rareș Hopincă, candidatul Alianței PSD-PNL, își mărește avansul în fața actualului primar.

Rezultatele sondajului

Un sondaj recent realizat la nivelul Sectorului 2 din Capitală relevă creșterea avansului pe care Rareș Hopincă, candidatul PSD-PNL, îl deține față de Radu Mihaiu (USR), în lupta pentru Primăria Sectorului 2. Fostul prefect al Capitalei, Rareș Hopincă, are un avans de 6 procente față de Mihaiu, candidatul ADU, și se află pe un trend ascendent în ceea ce privește intenția de vot.

Majoritatea PSD-PNL în Consiliul Local

Coaliția PSD-PNL conduce autoritar în intenția de vot, cu 47,5%, urmată de alianța dreptei (ADU) cu 33,4%. Luând în calcul mandatele redistribuite, Alianța PSD-PNL își asigură o majoritate confortabilă în Consiliul Local al Sectorului 2, simulările indicând 15 mandate din 27.

Metodologia sondajului

Sondajul a fost realizat de Epsilon Poll și s-a desfășurat online cu 3112 respondenți, în perioada 31 mai – 2 iunie. Mecanismele de ponderare și analiză a datelor se bazează pe programare Machine Learning, antrenată pe seturi de date succesive de la nivelul Sectorului 2. Marja de eroare a sondajului este de ±3.5%, la un nivel de încredere de 90%.

Nemulțumirea față de administrația actuală

Conform cercetării, aproximativ 50% dintre alegători consideră că Sectorul 2 merge într-o direcție greșită sau foarte greșită, iar 61% dintre aceștia sunt nemulțumiți sau foarte nemulțumiți de activitatea primarului Radu Mihaiu. Rareș Hopincă a recuperat aproape în totalitate decalajul față de scorul Alianței PSD-PNL în Sectorul 2, în timp ce Radu Mihaiu nu beneficiază de pe urma sprijinului Alianței Dreptei, având un scor mai bun decât partidele care îl susțin.

Problemele prioritare ale Sectorului 2

Cetățenii Sectorului 2 consideră că principalele trei probleme din comunitatea lor sunt parcările (25%), curățenia (22%) și spațiile verzi și locurile de joacă pentru copii (17%).

Duminică, locuitorii Sectorului 2 vor decide dacă schimbarea lui Radu Mihaiu va aduce soluții la aceste probleme și va îmbunătăți direcția în care se îndreaptă sectorul lor.