În urma accidentului ecologic din noaptea de duminică spre luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că a solicitat CSAT să analizeze poluarea înregistrată în București.

Accident ecologic în Capitală

„Vom solicita sprijinul tuturor autorităților statului, pentru că dreptul la sănătate și la un mediu curat, sănătos, sunt garantate de Constituție”, a spus Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

„Am transmis o adresă către președintele României și către CSAT în care am descris ceea ce s-a întâmplat în București, între 1 și 2 martie, și am transmis solicitarea de a se analiza situația gravă din Municipiul București, în cadrul unei ședințe a CSAT”, a adăugat ea.

Firea a mai spus că i-a scris și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru ca poluarea din noaptea de duminică spre luni să fie analizată și de Comisia pentru mediu din Parlament sau, dacă este cazul, să se constituie o comisie specială de anchetă.

„Nu poate să existe un poluator care ori este ținut la secret, ori să nu-l identificăm. Ambele variante fiind la fel de grave”, a spus Firea.

Populația așteaptă lămuriri, autoritățile tac

Edilul mai spune că cele 6 stații de monitorizare a aerului din București, pe care le are Agenția pentru mediu, nu mai sunt suficiente și că a cerut un punct de vedere de la Curtea de Conturi, pentru a vedea dacă Primăria Capitalei poate cumpăra stații de monitorizare a aerului, în regim de urgență, pentru a avea informații în timp real.

Citește și Un lider PLUS s-a spovedit pe Facebook: tensiuni mari în USR-PLUS

„Au trecut trei zile de la accidentul ecologic din Capitală şi, din păcate, nici până în acest moment, populaţia nu a fost informată cu privire la cauza acestui accident ecologic, pentru că nu considerăm că a fost o întâmplare şi nici doar un incident – de aceea spun accident. Am văzut că tentaţia este aceea ca instituţia principală responsabilă din ţară cu protecţia mediului, şi anume Ministerul Mediului, încearcă să dea vina pe alte instituţii. E şi aceasta o politică, dar nu cred că rezolvă nimic”, a spus Firea.

#NEWS