PSD și PNL sunt dușmani la nivel declarativ, dar coabitează armonios la Constanța, acolo unde își împart frățește conducerea portului, fiindcă… momentan asta este conjunctura! După cum se știa deja, consilierul județean PNL și prorectorul Universității Maritime Costel Stanca este noul director general al companiei portuare. Noutatea este că directorul general adjunct este Dan Tivilichi, plecat cu scandal de la conducerea portului, dar readus pe poziția a doua în companie, în condițiile în care este membru PSD. Situaţia nu a fost generată de PNL, însă… momentan Tivilichi nu poate fi înlăturat.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța are în mod oficial o nouă conducere, după cum apare și pe site-ul companiei. Director general este Costel Stanca, instalat pe 23 decembrie 2019 prin decizie a Consiliului de Administrație. Numirea consilierului județean liberal era previzibilă, odată cu instalarea noului guvern PNL, prorectorul UMC fiind vehiculat inițial și pentru șefia Autorității Navale Române.

Stanca- general, Tivilichi- adjunct

Acum se confirmă însă și informațiile vehiculate tot la sfârșitul anului trecut, când Dan Tivilichi, fostul director general al portului, era în cărți pentru preluarea postului de director general adjunct. Ceea ce s-a și întâmplat, în cele din urmă, acesta apărând acum pe site-ul companiei ca posesor al acestui portofoliu. Tivilichi a fost în proces cu instituţia, cerând anul trecut să fie repus pe funcţia de director general. Nu a obţinut acest lucru, însă a fost instalat pe funcţia de director adjunct. Imediat după ce la Guvernare a ajuns PNL, acelaşi Tivilichi a intrat în concediu medical. Pentru a nu se ajunge în situaţia unui nou proces, pe care APMC era clar că îl pierde în instanţă, PNL nu a instalat pe postul de director adjunct o altă persoană. A rămas Tivilichi, care, iată, a revenit „în câmpul muncii”. „Era în concediu medical, din ce am înţeles, şi s-a prezentat la muncă imediat după ce am fost instalat pe funcţie. Voi face o evaluare a activităţii tuturor din administraţie”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Costel Stanca, directorul general. Acesta a mai precizat, legat de funcţia sa de la nivelul UMC, că va cere suspendarea, având în vedere noua sa poziţie.

Tivilichi, de la PSD Constanța la PNL Galați?!

Potrivit Newsweek, gălățeanul Tivilichi este fără doar și poate membru cu acte în regulă al PSD, publicând în acest sens adeziunea acestuia, cu recomandarea primarului Decebal Făgădău. Pe de altă parte, televiziunea B1 susține că Tivilichi s-ar fi înscris recent în organizația PNL Galați, astfel avea cale liberă și din punct de vedere ”doctrinar”.

sursa articol Replica.ro

#News