Invitat la TVR, Nelu Tătaru a vorbit despre de-acum veșnicul subiect legal de ziua de naștere a premierului Ludovic Orban, unde s-a mâncat, s-a băut, s-a stat fără mască și s-a fumat. Într-o încercare de a se scuza, Nelu Tătaru a declarat că în ziua respectivă ar fi fost, de asemenea, prezent la ziua premierului, însă pentru că nu e nici fumător și nici consumator de alcool, l-a felicitat pe acesta, după care s-a retras de la „petrecere”, lăsându-i pe toți ceilalți să se bucure de moment, împreună cu Orban.

Citește și: Cioloș crede că Orban n-ar trebuit să se laude că a plătit amenda

„Am fost la început, l-am felicitat pe premier, nu am stat prea mult, am plecat. Găsesc că este un moment regretabil, la ziua unei persoane, într-un context în care cineva încearcă să şteargă nişte realizări. Nu sunt nici fumător, nici băutor”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la TVR, potrivit Agerpres.

Cât despre obiceiul premierului de a fuma, Tătaru a spus că, deși medicii recomandă evitarea țigărilor și a alcoolului, decizia revine fiecăruia în parte. Cu alte cuvinte, fiecare este responsabil de sănătatea sa, inclusiv premierul Ludovic Orban. În plus, prim-ministrul și-ar fi plătit amenda, așa că vorbim despre o asumare a faptelor sale – nu neaparat vis-a-vis de periclitarea sănătății, fiind vorba, în acest caz de asumarea unor legi în vigoare, încălcate.

Nelu Tătaru: „Domnul prim-ministru Ludovic Orban şi-a asumat ieşirile, şi-a plătit amenda”

„Este un obicei al fiecăruia dintre noi, un mod de viaţă pe care ni-l alegem şi suntem responsabili. Ca medici, interzicem fumatul, interzicem alcoolul, bem doi litri de apă pe zi, nu facem exces de sare şi zahăr. Este un context în care domnul prim-ministru Ludovic Orban şi-a asumat ieşirile, şi-a plătit amenda”, a spus, de asemenea, Nelu Tătaru.

Citește și: Kovesi, despre importanța Biroului Procurorului Public European

#News