Călin Popescu Tăriceanu

În cazul în care nu știați, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și-a început cariera în presă. Mai exact, vorbim despre fostul Radio Contact, care începea să emită în 25 februarie 1990. Între timp, Tăriceanu a prins gustul politicii și a înțeles că dacă vrei să reușești în viață, nu presa este calea pentru a o face. În presă nu te îmbogățești, oricât de ales ți-ar fi condeiul ori cât de dulce ți-ar fi glasul. Iar dacă ai optat cumva jurnalismul de investigație, află că acolo lucrurile se complică cu atât mai mult. Jurnalism faci, până la urmă, din pasiune, fiind perfect conștient că nu vei ajunge prea curând în Forbes Top 300. Hai să fim sinceri: nu vei ajunge niciodată în Forbes.

Și cum Tăriceanu s-a prins relativ rapid de treaba asta, a făcut ceea ce trebuia să facă. Post Radio Contact a început să cocheteze cu PNL, ca mai apoi să se supere pe aceștia și să-și cumpere o altă franciză, de data asta nu una a unui radio belgian, ci una politică, pe numele ei: ALDE.

Tocmai din motivul celor spuse mai devreme, devine cu atât mai interesantă afirmația sa de astăzi, cea cu ocazia Zilei Libertății Presei. Măcar el, spre deosebire de alți politicieni români, chiar știe cu ce se mănâncă această mică industrie cu diplomă de putere în stat.

Firește, pentru că Tăriceanu nu mai este om de presă de ani buni, schimbând tricoul și șapca cu logo pe costume scumpe, se pliază prezentului și-i analizeaza la sânge discursurile lui Ludovic Orban. La ce-i bună Opoziția, dacă nu la asta?

„La mulți ani tuturor jurnaliștilor din România! Vă doresc să aveți tăria să rămâneți liberi! De ziua libertății presei, atrag atenția asupra modului în care guvernul Orban, sub masca unei campanii de comunicare pe tema COVID-19, încearcă cel puțin cumpărarea bunăvoinței mass-media, ca să nu folosesc un termen mai dur”, scrie Tăriceanu.

Concluzia? N-auzi pe unul care să zică că n-ar susține libertatea presei! În teorie stăm bine. În teorie.

Avem voie să fi liberi atât timp cât nu scriem despre ei, ci despre dușmanii lor.

Citește și: Marcel Ciolacu spune că este susținătorul presei libere

#News

Foto