Profesorii și elevii unui liceu din Timișoara, internați cu simptome de intoxicaţie

Cursurile au fost suspendate

Spital
Spital sursa foto pixabay

Zeci de elevi şi profesori de la Colegiul Naţional C.D. Loga din Timişoara au fost transportați la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi la Spitalul Municipal din Timişoara, cu simptome de intoxicaţie, potrivit stiripesurse.ro.

Nu se cunoaşte cauza, în condițiile în care unitatea de învăţământ nu are cantină, nu este racordată la gazele naturale şi nici nu a fost făcută dezinsecţia sau deratizarea.

Cursurile şcolare au fost suspendate miercuri. Marți noaptea 9 elevi au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara. La primele ore ale dimineţii alte 12 persoane au ajuns la spitale. 15 copii se află în prezent internaţi la Spitalul de Copii. Alţi doi copii sunt la Spitalul Municipal unde este internat şi un profesor. Toţi prezintă simptome de intoxicare, acuzând dureri abdominale, vărsături, scaune diareice. Alţi elevi şi profesori cu aceleaşi simptome nu s-au deplasat încă la spital.

Marţi noaptea, la ora 1.00, ISU Timiş a dispus deplasarea la Colegiul Naţional C.D. Loga a unui echipaj CBRN cu 6 subofiţeri, pentru identificarea unei posibile surse de intoxicare.

Reprezentanții instituţiei de învăţământ au fost contactați, aceştia precizând că nu cunosc sursa posibilă de intoxicaţie deoarece nu există cantină, nu sunt racordaţi la gaze naturale şi nu s-au făcut dezinfecţii sau deratizare. ”Legat de situația de la Loga, la această oră pot spune că nu ştim de la ce au apărut simptomele copiilor. Sunt în jur de 30 de copii, vreo 12 adulţi afectaţi de aceleaşi simptome. O parte internaţi, o parte acasă. Toată noaptea am stat pe telefon, cu reprezentanţi ISU, conducerea Loga”, a transmis Aura Danielescu, inspector -şef al ISJ Timiş.

Cursurile au fost suspendate. Conducerea unităţii de învăţământ a anunţat că va trimite un set de chestionare tuturor elevilor şi profesorilor pe grupurile claselor, pentru a se realiza un bilanţ al copiilor şi profesorilor afectaţi, dar şi pentru a se putea stabili un element comun care ar fi putut duce la intoxicare. Ploșnițe descoperite în căminele Universității Transilvania din Brașov