Percheziții la false măicuțe care cereau online bani pentru slujbe și rugăciuni

Ele au obținut astfel peste 250.000 de lei

Politist
Politist sursa foto pixabay

Zece percheziţii au avut loc într-un dosar de înşelăciune şi fals informatic după ce nouă persoane au pretins că sunt măicuţe. Ele au păcălit mai multe persoane de la care au primit în jur de 250.000 de lei, potrivit ziare.com.

Femeile au oferit servicii ritualice pe internet, prejudiciul în acest caz depăşind 250.000 de lei. Poliţiştii şi procurorii au efectuat zece percheziţii în Vrancea, Galaţi şi Vâlcea, într-un dosar de înşelăciune şi fals informatic.

„Din cercetări a reieşit că, din luna octombrie 2023 şi până în prezent, nouă persoane, cu vârste între 18 şi 75 de ani, din judeţele Vrancea, Galaţi şi Vâlcea, ar fi creat mai multe pagini de internet prin care, sub pretextul că sunt măicuţe, ar fi oferit servicii ritualice, inducând în eroare mai multe persoane din ţară, cât şi din străinătate, obţinând astfel sume importante de bani”, au precizat poliţiştii.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat mai multe carduri bancare, documente de transfer bancar, telefoane mobile, unităţi PC, unităţi de stocare memorie, precum şi diferite sume de bani (5.880 de euro, 23.700 de lei, 90 de lire sterline, 300 de dolari şi 1.000 de lei moldoveneşti). Nouă persoane au fost duse la audieri. Trei dintre acestea, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, din judeţele Vrancea şi Galaţi, au fost reţinute, pentru 24 de ore, pentru înşelăciune şi fals informatic. Ce români se pot pensiona anticipat la 60 de ani fără nicio penalizare