Barna îi cere lui Orban explicații cu privire la demisia lui Costache
Dan Barna / foto: http://epochtimes-romania.com/

Dan Barna, președintele USR, a ținut să facă o rectificare pe Facebook, întrucât, aflat în plin scandal te tema votului acordat propunerii legislative inițiate de către Alina Gorghiu, s-a trezit tras de urechi. Astfel, acesta susține că voturile pentru ale membrilor Uniunii Salvați România sunt o simplă eroare și nimic mai mult. Nu ne-a explicat, însă, ce fel de eroare.

În plus, pentru a clarifica lucrurile, acesta a ținut să menționeze că atât el cât și colegii acestuia au de gând să voteze împotriva acestui proiect în Camera Deputaților.

„Am primit mai multe întrebări legate de votul colegilor mei senatori la proiectul de lege PNL cu închisoarea la domiciliu, proiect corelat cu cel privind brățara electronică de urmărire.

Ca să clarific această temă și să revenim la prioritățile reale din aceste zile precizez că acel vot a fost o eroare, iar USR va vota la Camera Deputaților, cameră decizională, împotriva acestei inițiative.”, menționează Dan Barna pe pagina acestuia de Facebook.

Ce spune PLUS:

„Iniţiativa anterioară se referea însă doar la pedepse pentru infracţiuni mai puţin importante, de până la 3 ani. De această dată, pedepsele cresc până la 7 ani şi pot privi infracţiuni dintre cele mai grave, aşa cum este cazul furtului, tâlhăriei, distrugerii, răpirii, lipsirii de libertate ori al proxenetismului. Posibilitatea ca persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni să execute pedeapsa la domiciliu este, pe de o parte, de natură să indigneze o parte importantă a societăţii, iar, pe de altă parte, capabilă să înlăture principalul rol al sancţiunilor penale, cel de a descuraja potenţialii făptuitori”

Citește și: Marcel Ciolacu, încrezător în producătorii români

#News