Florin Cîțu

Avize pozitive, avize negative

După cum vă anunțam și în dimineața zilei de marți, a început darea a avize noilor dar vechilor miniștri ai guvernului Cîțu, cu mici excepții vorbind despre aceleași nume ce au format și guvernul Orban.

Marți

Astfel, de la ora 10:00, Nicolae Ciucă, propus ministrul Apărării, a fost nevoit să treacă pe sub ochii comisiei parlamentare. Acesta a avut parte de aviz pozitiv, cu 14 voturi pentru și 6 împotrivă.

Noul ministru propus al Finanțelor, în locul lui Florin Cîțu, Lucian Heiuș, a intrat și el în focuri începând cu ora 11:00, acesta nefiind însă la fel de norocos ca Nicolae Ciucă, primind aviz negativ, cu 15 voturi împotrivă, 3 pentru și 19 abțineri.

Marea supriză a acestui nou set de avize a reprezentat-o situația lui Costel Alexe, ministrul Mediului, care, spre marea suprindere a tuturor, a trecut de teste la limită, cu 19 voturi pentru și 18 împotrivă.

Cătălin Predoiu, ministrul desemnat să ocupe fotoliul Justiției, a primit aviz negativ din partea comisiei parlamentare, cu 27 voturi pentru, 38 împotrivă și 12 abțineri.

Nechita Oros, penultimul dintre miniștrii desemnați, este mai aproape cu 18 voturi de a ocupa funcția de ministru a Agriculturii și a Dezvoltării Rurale. Acesta a primit aviz pozitiv.

Ion Ștefan, ministrul propus pentru Dezvoltare a primit aviz negativ, cu 10 voturi pentru, 20 împotrivă și 6 abțineri.

Miercuri

Așa cum era de așteptat, Victor Costache, propus pentru Sănătate, a primit aviz negativ, cu 7 pentru, 20 împotrivă și o abținere.

Ionuț Stroe, propus pentru ministerul Tineretului și Sporturilor a primit aviz favorabil, cu 10 voturi pentru, 5 împotrivă și 12 abțineri.

În cazul ministrului propus pentru Tranporturi, Lucian Bode, lucrurile au stat, de asemenea, destul de bine, primid și acesta aviz pozitiv din partea comisiei, cu 11 abțineri, 1 vot împotrivă și 22 voturi pentru.

Ministrul propus al Culturii, Bogdan Gheorghiu a primit aviz negativ, cu 10 pentru, 10 împotrivă și 5 abțineri.

Nici în cazul Monicăi Anisie, ministrul Educației, nu ne așteptam la aviz pozitiv, și iată că previziunile noastre nu au fost înșelate, aceasta primind 16 voturi împotrivă, 14 pentru și 3 abținei.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a primit aviz negativ, cu 11 voturi pentru și 28 împotrivă.

Joi

Bogdan Aurescu, propus pentru Afacerile Externe, a primit vot pozitiv.

Ioan Marcel Boloş pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene, a primit și el vor pozitiv, cu 12 voturi pentru, 5 împotrivă și 5 abțineri.

În ciuda disputelor cu Șerban Nicolae, pe tema arestării Sorinei Pintea, ministrul de Interne, Marcel Vela, a primit aviz pozitiv, cu 17 voturi pentru, 5 împotrivă și 2 abțineri.

Virgil Popescu, propus pentru Economie, Energiei și Mediului de Afaceri a primit și el aviz pozitiv, cu 24 de voturi pentru, 4 împotrivă și 3 abțineri, încheind astfel runda de intervievări.

Concluzii

Astfel, din cei 16 miniștri propuși în guvernul Cîțu, 10 dintre aceștia au primit aviz pozitiv.

Citește și: Despre vot, calendare de audieri și guvernul Cîțu

#News