Avocatul Poporului a deschis dosar în privința poluării aerului din București. Ea solicită date autorităţilor competente în legătură cu acest fenomen îngrijorător.

Ce vrea Avocatul Poporului

Avocatul Poporului a comunicat că a cerut date despre poluare unor instituții cum ar fi Primăria Municipiului Bucureşti, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Garda Naţionala de Mediu şi Ministerui Mediului, Apelor şi Pădurilor. Demersul a fost făcut în urma primirii unui număr de 54 de petiţii adresate de cetăţeni, referitoare la situaţia poluării aerului la niveluli Bucureştiului. Sesizările vorbesc despre depăşirile concentraţiilor maxime admise de poluanţi în aer, semnalate pe 4 ianuarie 2020.

CITEȘTE ȘI Avocatul Poporului a atacat la CCR legea care elimina pensiile-speciale

Pe 5 ianuarie, consilierul general al USR, Octavian Berceanu a postat pe Facebook o scrisoare deschisă adresată ministrului Mediului, Costel Alexe, în care afirmă că măsurătorile parametrilor calităţii aerului respirat din Sydney şi Bucureşti au „valori comparabile”.

Ce a reclamat consilierul general al USR pe Facebook

Consilierul general al USR, Octavian Berceanu a postat pe Facebook o scrisoare deschisă în care trage anumite semnale de alarmă. El a adresat o scrisoare ministrului Mediului, Costel Alexe, în care afirmă că măsurătorile parametrilor calităţii aerului respirat din Sydney şi Bucureşti au „valori comparabile”.

 CITEȘTE ȘI Presedinte Klaus Iohannis depune astazi juramantul pentru ce-l-de-al-doilea mandat

Și ministrul Mediului declara, pe 6 ianuarie că depăşirile normelor de poluare sunt din ce în ce mai mari de la an la an şi toate administraţiile publice din România trebuie să deruleze planuri de măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului. Tot atunci, primarul general, Gabriela Firea, declara că a luat măsuri privind îmbunătăţirea calităţii aerului în Capitală. Ea însă crede că nu se poate recupera în 36 de luni ce nu s-a realizat timp de zeci de ani. În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public legate de valorile înregistrate pentru poluanţii PM2,5 şi PM10 de către reţelele independente de măsurare a calităţii aerului, Primăria Municipiului Bucureşti preciza că aceste reţele nu sunt omologate de Ministerul Mediului.#News