Încălțăminte contrafăcută provenită din China, descoperită în Portul Constanța

Încălțămintea, în valoare de aproape 7 milioane de lei era depozitată într-un container

Incaltaminte contrafacuta
Incaltaminte contrafacuta sursa foto Politia de Frontiera

Captură impresionantă de încălțăminte contrafăcută, descoperită în Portul Constanța. Într-un container sosit din China, polițiștii de frontieră au găsit aproape 14.000 de perechi de pantofi sport, care aveau inscripția unei mărci cunoscute în domeniu. Dacă ar fi ajuns pe piață, încălțămintea ar fi fost vândută cu aproximativ 500 de euro perechea, potrivit digi24.ro.

Descoperirea a fost făcută într-un container plecat din China cu destinația Portul Constanța, România.  

„În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 13.680 perechi de încălțăminte sport, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.840.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au transmis polițiștii de frontieră.

 Tot miercuri, dar în Vama Isaccea, oamenii legii au descoperit un microbuz plin cu articole vestimentare fake, în valoare de peste 800 de mii de lei.

 „În Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, judeţul Tulcea, polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific asupra unui microbuz. Astfel, au descoperit în interiorul acestuia, 3.519 articole vestimentare (încălțăminte, îmbrăcăminte, curele de ceas și huse de telefon), care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră. Produsele, în valoare de aproximativ 830.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost confiscate. În ambele cazuri, polițiștii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. O nouă etapă de branșare la apă și canalizare pentru familiile sau persoanele singure cu venituri mici