Ludovic Orban

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut la sfârșitul acestei săptămâni una dintre rarele reacții la criticile permanente ale opozanților din PSD. Șeful Guvernului a declarat că se așteaptă ca social-democrații să recurgă la orice mijloc pentru a forța mâna Guvernului atât pe tema dublării alocațiilor, cât și în ceea ce privește majorarea pensiilor. Referitor al creșterea cu 20% a alocațiilor de stat, Ludovic Orban a mai spus că în acest moment bugetul statului nu suporta o creștere mai mare și că liberalii vor cere arbitrajul Curții Constituționale în disputa cu PSD, pe această temă.

„Odată ce a fost adoptată OUG, începând cu luna august se majorează alocaţiile cu 20 la sută. Noi am decis dublarea alocațiilor, dar din mai mulţi paşi. Evident că, dacă în populismul lor, care nu are la bază niciun fundament economic şi care arată lipsa de grijă şi responsabilitate faţă de binele României, dacă pesediştii vor ţine în continuare pe această monedă cu dublarea alocaţiilor, sigur că o vom ataca la CCR pe un motiv foarte simplu şi anume acela că nu poţi să generezi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare”, a explicat premierul.

Liderul interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, nu vede decât jumătatea goală a paharului și susține că Guvernul dispune de resursele necesare pentru dubalrea alocațiilor. Ciolacu nu a nominalizat aceste resurse financiare.

„Este a treia ordonanță, dar modificarea este că taie 80%, nu că mărește cu 20%, fiindcă legea este cu mărire de 100%. Să vină ordonanța, să o dea, să emită ceva, să își asume ceva odată, că până acum nu şi-a asumat absolut nimic acest Guvern. PSD vrea să respecte legile ţării, respectiv dublarea alocaţiilor”, a spus Ciolacu.

Anticipând următoarea mișcare a social-democraților, depunerea moțiunii de cenzură înpotriva Guvernului său, Ludovic Orban a catalogat această inițiativa o iresponsabilitate din partea PSD, menită să creeze instabilitate politică și instituțională.

„Să vii să depui moţiune de cenzură fără niciun fel de motivaţie palpabilă, să creezi instabilitate politică şi instituţională într-o situaţie de criză arată iresponsabilitatea acestui partid care se numeşte PSD. Nu există niciun motiv pentru o astfel de moţiune de cenzură. Guvernul pe care îl conduc este un Guvern care a fost supus unui efort fără precedent şi, pe de o parte, am luptat cu toate armele aflate la dispoziţie contra epidemiei, pe de altă parte, am reuşit să diminuăm efectele economice negative ale crizei provocate de epidemie”, a încheiat Ludovic Orban.

Citește și: Marcel Ciolacu, deranjat de negocierile dintre PNL și USR: Orban a transformat Guvernul în sediu de partid

HashtagNews.ro