Florin Cîțu

Florin Cîțu discută despre capitolul 2 al coronavirusului: pușculița României. Șomaj, pensii speciale, beneficii, impozite, buget. Cam astea ar fi subiectele de top în România, asta cu excepția coronavirusului. Ce fac băncile, ce salarii se taie și cât, cum se calculează ratele și ce fonduri vor fi suplimentate. Într-un cuvânt: cum rămâne cu economia?

Cu toții am vrea să fim scutiți de taxe și impozite și cu toții am vrea ca economia acestui stat, și așa fragilă, să nu fie impactată. Utopie, de altfel. Problema e că vom suporta cu toții prețul crizei, indiferent dacă alegem să fim de acord cu Cîțu sau nu. Că da, impactul va fi mai mare în unele portofele, total de acord. Că politicienii își cam păstrează imunitatea, iarăși de acord.

Trăiesc cu impresia că se ocolește un răspuns concret, indiferent de declarațiile zilnice care sunt date cu scopul de a menține optimismul. Speranța moare ultima dar, până la urmă, tot moare. Așa și cu declarațiile și calmul voit: nu-mi inspiră mare încredere.

”Nu intră astăzi (rectificarea bugetară în şedinţa de Guvern, n.r.), intră săptămâna viitoare, luni. Este o rectificarea bugetară intermediară care nu va face foarte multe schimbări în buget. Doar alocăm mai multe fonduri pentru Sănătate, pentru fondul de rezervă aflat la dispoziţia premierului şi a Guvernului. Sunt mai mulţi bani pentru şomaj tehnic şi pentru concedii medicale, unde vom suplimenta fondurile. Alt obiectiv este acela de a injecta bani în economie.

Plătim facturile la timp, vom plăti concediile medicale, rambursăm TVA şi am rambursat 3 miliarde (de lei – n. r.) în martie. Încercăm ca statul să nu aibă o problemă cu plata, să nu fragmentăm economia. Asta ar fi şi rugămintea mea şi apelul meu către toate companiile, cei care pot să plătească: să plătească la timp, pentru că aşa facem ca banii să circule şi să ţină cât mai multe companii în viaţă, în acest moment”, a declarat Florin Cîțu.

Citește și: Tăriceanu, cel ce naște dezbateri și revolte

#News