Kelemen Hunor explică întârzierile legii bugetului

Legea bugetului a fost astăzi votată în forma propusă de guvernul condus de Florin Cîțu

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit în această seară despre întârzierea adoptării legii bugetului de stat aferentă anului 2021. Potrivit acestuia, întârzierea este una justificată și motivată de nevoia unei perspective pe termen lung. Cu alte cuvinte, vorbim despre detalii care au trebuit să fie puse la punct, fiind nevoie, de asemenea, de timp pentru ca ele să capete forma final acceptată. Și într-un final, după lupte seculare… s-a născut legea.

Explicația lui Kelemen Hunor: „o pregătire foarte exactă”

Astfel, Kelemen Hunor a declarat că votul a fost condiționat de pregătirea efectivă a legii bugetului, „după o dezbatere extrem de bună” aduăgând că „nu degeaba am întârziat un pic faţă de calendarul iniţial, pentru că era nevoie de o pregătire foarte exactă, de o dezbatere publică şi uite am reuşit să venim cu un buget foarte bine făcut, astfel că în 2021 nu numai că reuşim că reducem deficitul la 7,1%, dar reuşim să facem investiţii în toate domeniile importante. De la infrastructură mare până la sănătate, de la educaţie până la mediu şi dezvoltare locale, vor fi investiţii care vor schimba România în anii care urmează.”, a mai spus liderul UDMR.

Kelemen a mai spus, imediat după votul pozitiv al legii bugetului, că ar trebui să ne „uităm spre viitor şi trebuie să spunem că avem nevoie de bugete multianuale şi în 2021 ne pregătim să încep anul 2022, pentru că în politică e musai să vezi ţinte mai îndepărtate, astfel încât o creştere economică şi stabilitate, predictibilitate economică pentru investitori trebuie să ne ducă într-o direcţie în care fiecare om, fiecare cetăţean va simţi că merită să muncească şi poate face un proiect pentru familie, pentru orice moment, pe termen mediu şi pe termen lung”, a conchis Kelemen Hunor.

Citește și: Legea Bugetului a fost adoptată. Liberalii explică, social democrații se revoltă

Citește și: Ciolacu uită de bunul simț și-l face „prost” pe Cîțu