#Spionul rus îl filează pe Florin Cîțu
Florin Cîțu


  Florin Cîţu, critici dure la adresa PSD. Ministrul Finanţelor acuză că ”risipa şi furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică suma de 75 de miliarde lei în aceşti trei ani”. Mai mult, ministrul Finanțelor spune nici mai mult nici mai puțin că PSD ar fi vrut să scoată România din UE.

Florin Cîţu:” PSD, guvernare toxică”

Florin Cîţu spune, pe Facebook, că guvernarea ”toxică” a social-democraţilor a dorit să ducă România cât mai departe de UE şi zona euro.

CITEȘTE ȘI Ministrul Finantelor Flori Citu spune ca fostii premieri si ministri-de finante trebuie sa dea explicatii in Parlament

„Să nu uităm ce a însemnat guvernarea toxică PSD:
– creşterea dobânzilor de la 0.8% la peste 5%. Asta în timp ce în restul Europei dobânzile scădeau.
– trecerea de la deflaţie la cea mai mare rată a inflaţiei din UE
– cel mai mare deficit bugetar din UE. În UE sunt astăzi 12 ţări cu surplus bugetar printre care şi Grecia.
– creşterea deficitului comercial. Importăm mai mult decât exportăm.
– creşterea defictiului de cont curent.
Risipa şi furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei în aceşti trei ani. Partea proastă este că 65 de miliarde lei trebuie plătiţi de guvernarea 2020-2024. Mai simplu, toţi indicatorii macro care sunt folosiţi pentru a testa sănătatea unei economi s-au înrăutăţit. Toţi”, a scris pe Facebook, ministrul.

 Florin Cîţu acuză PSD că a vrut să scoată România din UE

Ministrul a spus că aceştia sunt şi indicatorii care sunt luaţi în calcul atunci când se analizează oportunitatea trecerii la moneda euro.

CITEȘTE ȘI Spionul rus il-fileaza pe Florin Citu

”Guvernarea PSD a îndepărtat România de acest obiectiv. Este evident că PSD a avut intenţia să ducă România cât mai departe de UE şi zona euro”, a adăugat ministrul de Finanţe.

Florin Cîţu laudă măsurile luate de PNL

El a prezentat şi măsurile PNL din ultimele trei luni, apreciind că dobânzile scad, moneda naţională este stabilă, preţurile sunt stabile, investitorii au încredere. Ministrul nu a scăpat ocazia să se laude cu ele, dar și pe liderii PNL.

”Am plătit facturi către sectorul privat pe are PSD nu le plătise de ani buni. Statul trebuie să fie un partener corect cu sectorul privat dacă doreşte să aibă în partea cealaltă un partener corect. Am redus deficitul bugetar şi implicit reducem deficitul de cont curent. Începem proiectele de infrastructură rutieră majore. Reformăm aparatul administrativ. Nu ne oprim aici! Obiectivele pe termen mediu sunt clare- disciplină şi consolidare fiscală, echilibru bugetar, contribuţia mai mare a invesititorilor la creşterea economică, reducerea deficitului comercial şi reducerea deficitului de cont curent, transparență, predictibilitate. Eliminăm risipă și furtul din banul public. Doar o economie sănătoasă, fară dezechilibre, poate livra bunăstare pentru toţi românii. #Româ niiTrebuieSăȘtie ”, a conchis Cîţu.#News