Un câine fără stăpân din Satu-Mare a ajuns la spital în stare gravă după ce mai mulţi bărbaţi i-au băgat o petardă în gât care a explodat.

Câinele întreţinut de către localnici a fost dus de urgenţă la spital.

Cei care pot să ofere informaţii cu privire la persoanele răspunzătoare pentru maltratarea caninului, vor fi recompensaţi de către Asociaţia FreeLife Satu Mare, cea care a preluat câinele. Conform legii, faptele de acest gen sunt pedepsite cu închisoare de la 3 luni la un an, sau cu amendă.

Potrivit numeroaselor studii internaţionale, înainte de a trece la victime umane, majoritatea criminalilor în serie au antecedente multiple în chinuirea animalelor. Unul din doi astfel de criminali încep prin a tortura animale, spun statisticile.

„Aceste javre sunt viitorii criminali ai României, asta trebuie să înţeleagă şi societatea. FBI are o listă cu toţi cei care comit astfel de crime contra animalelor, au văzut relaţia directă dintre autorii acestor acte de cruzime asupra animalelor şi cei care comit crime”, a declarat la Digi24 Tudor Ionescu, consilier general la Primăria Bucureşti.

#news