Gabriela Firea: Există o colaborare româno-italiană pentru susținerea familiilor și protecția copiilor aflați în grija statului

Gabriela Firea s-a întâlnit cu Excelența Sa domnul Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România

Ministrul Gabriela Firea a avut o întâlnire de bun augur cu Excelența Sa domnul Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România, fiind vorba despre o colaborare româno-italiană pentru susținerea familiilor și protecția copiilor aflați în grija statului.

Gabriela Firea: Mă bucur că avem susținerea Italiei pentru a promova proiecte importante pentru români. Asociații și organizații italiene funcționează în țara noastră de foarte mulți ani, imediat după Revoluția din 1989.

Potrivit ministrului Familiei, sunt exemple nenumărate de bune practici în domeniul social, pentru protecția copiilor în situații dificile și în sănătate, pentru ajutorarea copiilor infectați cu HIV. „Am discutat despre proiectele Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse în domeniul protecției drepturilor copilului, susținerea familiilor și creșterea natalității. Italia are un minister dedicat familiei – Ministerul Familiei și Egalității de șanse – înființat încă din anul 1994. Este clar că putem prelua din experiența instituției de aproape 20 de ani”, a declarat Gabriela Firea.

 Un soi de roșii uriașe, cultivate de un fermier din Gorj