Criză de medici la Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Covasna

Cinci din nouă medici au plecat în privat

Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va rămâne, din luna iulie, cu mai puţin de jumătate dintre medici, cinci dintre cei nouă neurologi alegând să demisioneze şi să lucreze în mediul privat, potrivit g4media.ro.

Managerul spitalului, Andras Nagy Robert, a declarat, miercuri, că, din acest motiv, activitatea secţiei va fi reorganizată, o parte dintre urgenţe urmând să fie preluate de spitalele din Braşov.

„Începând de la 1 iulie o să rămână pe secţie patru medici. Cinci dintre medici, din motive personale şi nepersonale (…) au ales să să iasă din sistemul public spitalicesc, şi-au anunţat demisia şi, practic, începând de la 1 iulie o să rămână secţia fără cinci medici neurologi (…) Asta înseamnă cel puţin trei chestiuni: în primul rând, gărzile o să fie neacoperite integral, din cauză că cele patru colege care o să rămână în spital o să trebuiască să ducă şi activitatea de policlinică, şi activitatea de pe secţie, şi activitatea de pe celelalte secţii, respectiv Terapie Intensivă şi consulturile interdisciplinare. Deci, nu o să poată să acopere integral toată zilele de gardă în perioada lunii. În aceste zile, urgenţele majore o să fie preluate de către spitalele din Braşov, (…) iar alertele de tromboliză o să fie transferate direct de către ambulanţă la Braşov, ca pacientul să primească cât mai rapid, cât mai repede tratamentul antitrombolitic”, a declarat Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Acesta a menţionat, totodată, că şi activitatea din Policlinică va fi reorganizată de la 1 iulie, urmând, cel mai probabil, să fie acordate consultaţii în doar unul dintre cele două cabinete de Neurologie

. Andras Nagy Robert a menţionat că vrea să „reclădească” secţia de Neurologie, însă problema este că nu poate face angajări pentru că posturile sunt blocate.Potrivit acestuia, în secţia de Neurologie a spitalului sunt internaţi lunar aproximativ 140 de pacienţi, iar în cadrul Policlinicii se acordă, în medie, circa 6.000 de consultaţii anual. Cod galben și portocaliu de vijelii pentru vestul țării