Persoanele fizice care au vândut produse online, verificate de inspectorii ANAF

O acțiune de control va fi demarată luna asta, a declarat reprezentantul ANAF

ANAF va face controale la persoane fizice care fac activitate comercială online și au avut încasări ramburs, a anunțat Teodor Alexandru Georgescu, director general Antifraudă în cadrul instituției. Controalele vor porni în urma obligației curierilor de a transmite date privind plata cu numerar. „A fost dată în teritoriu (n.r. o circulară). Am identificat de la un singur curier 22.000 de persoane fizice care au încasat bani ramburs în cont colector de aproximativ 1,8 miliarde lei și nu au depus nicio declarație fiscală pentru acei bani”, a mai afirmat el, potrivit romaniatv.net.

„Nu vom lua în considerare persoane care au vândut pe OLX bicicleta copilului. Ne îndreptăm către persoanele care fac activitate comercială”, a precizat reprezentantul ANAF.

O acțiune de control va fi demarată luna asta, afirmă reprezentantul ANAF. Potrivit acestuia, pentru persoanele cu venituri de peste 500.000 lei, în primă  etapă, va fi demarată verificarea documentară, respectiv un control care se face de la sediul ANAF, urmând ca la finalul controlului să se emită decizie de impunere.

„Celelalte persoane cu sume sub 500.000 lei vor primi acasă o notificare din partea ANAF de conformare. Dacă nu se vor conforma vor urma controale”, a precizat el.

ANAF are aproape finalizată o aplicație prin care pot fi identificate mult mai ușor persoanele cu criterii pe risc în acest domeniu al comerțului online, aceasta urmând să intre curând în testare.„În lipsa acestei aplicații care să ruleze toți indicatorii de risc asupra bazei de date, acest lucru se face din prima lună de depunere a declarațiilor (de către curieri n.r.) prin rularea fiecărui indicator de risc asupra bazei de date”, a spus el.

Motociclist amendat după ce a fugit de un control rutier al poliției