George Simion nu vrea să se joace de-a democrația

Liderul PAUR cere executivului „tăierea” banilor destinați partidelor politice parlamentare și propune redirecționarea lor către spitale

Liderul PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor) a vorbit astăzi, de asemenea, în plen. De fapt, intervențiile acestuia au devenit obișnuite, mai ales în contextul în care partidul s-a remarcat ca fiind unul „contra” orice. Astfel, George Simion reiterează o dorință mai veche, și-anume cea de tăiere a fondurilor destinate partidelor politice – printre altele, desigur.

„Ne jucăm de-a democraţia, de-a parlamentarismul, ne facem că facem. Nu am văzut în bugetul ţării să nu avem un plan de ţară, să nu avem o idee ce facem peste 4 ani, peste 10 ani.”, a pus George Simion, în plen.

„V-am ascultat domnule premier, sunteţi aici alături de noi, domnule premier?”, a mai spus acesta, amintind despre „mafia pesedistă”, subliniată de premierul Florin Cîțu. Acesta este de părere că „peste un an, doi, trei o să vină un alt premier şi o să vorbească despre mafia pedelistă, penelistă şi tot aşa de la un an la altul. Nu putem continua aşa. Vorbiţi de politizare, de populism şi din 380 milioane lei alocaţi pentru administraţiile locale 360 milioane merg către cele conduse de PNL, USR-PLUS, UDMR. Acesta nu e populism?”, a adăugat liderul PAUR, în dorința de a evidenția faptul că toată lumea acuză pe toată lumea.

George Simion: „De ce nu aţi tăiat bani de la partidele politice? Puteaţi să o faceţi”

Insistând că PAUR nu își dorește bani, Simion a mai spus că, dacă nu li se va tăia subvenția nu vor vota, sub nicio formă, bugetul propus de guvernul condus de Florin Cîțu. „V-am spus că punem aceşti bani pentru construirea unui spital. Stă în pixul dumneavoastră să modificaţi. Nu vrem să luăm 4 milioane de euro. Acceptaţi ca cele 4 milioane euro să nu se ducă la partidul nostru, ci la construirea unui spital?”, a adăugat George Simion.

Citește și: Firea îl provoacă pe Orban la o discuție despre „fericire”