Cântărețul Mircea Rusu, condamnat la trei ani de închisoare pentru complicitate la delapidare

Cântărețul este acuzat că în perioada în care a fost primar al comunei Band a complotat cu doi casieri pentru a prejudicia bugetul instituției cu peste 500 de mii de lei

Cântărețul Mircea Rusu a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru complicitate la delapidare, fiind acuzat că în perioada în care a fost primar al comunei Band, județul Mureș, a complotat cu doi casieri pentru a prejudicia bugetul instituției cu peste 500 de mii de lei, potrivit g4media.ro.

Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe fostul primar Mircea Rusu la doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare în formă continuată, pentru 26 de acte materiale, în legătură cu unul dintre casierii Primăriei Band de la acea vreme, Gârbu Petru, şi la alţi doi ani de închisoare, pentru aceeaşi infracţiune, în legătură cu un al doilea casier, Bodor Zoltan, tot pentru 26 de acte materiale.

Sumele delapidate au fost descoperite în urma unor controale ale ANAF, modul de acțiune fiind simplu. O parte din banii adunați peste zi, la casieria Primăriei, în loc să fie depuși la Trezoreria Statului, ajungeau direct la inculpați. 

Mircea Rusu a primit câte doi ani de închisoare pentru fiecare dintre cele două acte de complicitate la delapidare, dar, pentru că mai avea o condamnare anterioară pentru abuz în serviciu, magistrații au contopit pedepsele. 

Artistul a primit, în total, 3 ani, o lună și zece zile de închisoare. În acest sens, instanţa a decis că „aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, căreia îi adaugă un spor de un an, o lună şi 10 zile închisoare (reprezentând o treime din 3 ani şi 4 luni închisoare) şi aplică inculpatului Mircea Rusu pedeapsa principală rezultantă de 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare, cu executare în detenţie”. Hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Târgu Mureş în dosarul 4881/320/2020 este definitivă şi îl obligă pe fostul primar şi pe cei doi foşti casieri la restituirea sumelor către UAT Band, cu plata penalităţilor prevăzute de Codul de procedură fiscală.

CNAIR anunță închiderea traficului pe un kilometru din Autostrada Sebeş – Turda