Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, i-a invitat pe prim-ministrul Ludovic Orban și pe ministrul Justiției Cătălin Predoiu să participe la dezbaterile asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în fapt legea carantinei adoptată, joi, de Senat, după ce au fost făcute o serie de corecturi.

Orban și Predoiu vor trebui să explice anumiți termeni din amintitul proiect legislativ reprezentanților CSM, ai ONG-urilor de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești, dar și medicilor și pacienților. Inițiativa președintelui interimar al PSD vine la o zi după ce președintele României, Klaus Iohannis a făcut un apel „la colaborare loială între instituțiile fundamentale ale statului”.

„Premierul Orban și ministrul Justiției Predoiu trebuie să vină urgent în Senatul României! Unde românii trebuie apărați, nu abuzurile comise sub pretextul pandemiei! Virusul nu are culoare politică, dar prostia, neputința și lăcomia sunt vopsite în galben! Pentru a-şi acoperi furturile, guvernarea PNL loveşte zi de zi în români.

Legea carantinei, trimisă de Guvern Parlamentului, este dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor şi libertăţilor românilor. Ieri (joi, 9 iulie – n.r.), la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice şi o luăm acum de la capăt în Senat.

Le solicit prezenţa premierului şi ministrului Justiţiei la dezbateri, faţă în faţă cu CSM, ONG-urile de apărare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, medici şi pacienţi! În niciun caz nu vom permite transformarea ţării în lagăr medical! Guvernarea PNL a produs numai aberaţii! Pe bandă rulantă. Însă, cei care suferă din cauza incompetenţei crase a PNL sunt românii”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic a intrat vineri în dezbaterea Comisiei juridice a Senatului.  

Citește și: Klaus Iohannis: Am gestionat pandemia cu legi slabe și sumar croite!

HashtagNews.ro