Ludovic Orban

În luna octombrie, Cătălin Ivan spunea că viitorul premier pus de către Iohannis va fi Siegfried Mureşan şi nu Ludovic Orban, deoarece Siegfried este “omul Germaniei.”

 „Klaus Iohannis blochează acum numirea comisarului dintr-un calcul foarte simplu, interesele străine îi spun că în momentul în care Klaus Iohannis are propriul guvern va numi un comisar agreat de cei din afară. Eu aș pune pariu că nu va fi Orban cel care va ajunge premier, ci eventual Siegfried Mureșan. Acesta este omul Germaniei la Bruxelles, nu omul României”, declara Ivan.


Cu privire la viitorul premier, Ivan spunea la acea dată că ”a venit de la Berlin, nu de la București, a fost neinspirat pus de Băsescu pe listă, probabil tot la cerința celor de acolo, a ajuns în Parlamentul European, al doua zi a fost numit purtător de cuvânt al PPE, cel mai mare grup politic din PE. Un om fără experiență, era clar că nu a fost pus de România”.

Având în vedere modul în care este condus Guvernul în momentul de faţă şi schimbarea continuă a pesediştilor, actualmente, numeroase persoane sustin faptul că în primăvara anului viitor Ludovic Orban va pleca, facandu-i astfel loc lui Siegfried Mureşan. De asemenea, este luată în calcul şi îndepărtarea lui Rareş Bogdan din cauza faptului că este şantajabil.

#news