Fraudă de 20 de milioane de euro, în Italia, cu pantofi ieftini fabricați în România

,Pantofii erau vânduți ca articole de lux.

Percheziții în Italia la o „companie italiană” de încălțăminte, care vindea o pereche de pantofi cu aproximativ 200 de euro, care în realitate valorau doar vreo 50 de euro. Două depozite gigantice au fost descoperite în Veneto și Torino, potrivit ziare.com.

Verificările efectuate asupra fluxurilor vamale au arătat că bunurile etichetate ca fiind italiene, erau de fapt fabricate și ambalate în altă parte, la un preț redus, apoi depozitate într-un depozit aparținând firmei.

Când carabinierii au intrat în depozitul situat în Veneto, au găsit pe rafturi sute de mii de pantofi pregătiți pentru a fi vânduți în circuitul de distribuție pe scară largă în toată Italia. Un antreprenor italian a fost denunțat la procuratura din Torino și va trebui să răspundă pentru presupuse fraude comerciale.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul activităților de aplicare a legii ale Guardia di Finanza, care vizează protejarea așa-numitelor „districte industriale”, care a fost mult timp unul dintre principalele obiective strategice în cadrul sarcinilor de poliție economico-financiară exclusive ale Corpului.

Aproximativ 700.000 de pantofi etichetați ca fiind „Made în Italy” au fost vânduți ca produse de lux.

Pantofi ierau în realitate fabricați în China, Albania sau România. Deși perechile de pantofi nu costau mai mult de câțiva zeci de euro, ele erau vândute cu peste 200 de euro. Carabinierii italieni au descoperit două depozite uriașe pline cu sute de mii de perechi de pantofi. De asemenea, în alte șapte depozite erau articole contrafacute din „piele naturală” care așteptau să intre în circuitul de distribuție pe scară largă în toată Italia.

Verificările efectuate asupra fluxurilor vamale au arătat că produsele etichetate ilegal ca fiind italiene, erau în realitate fabricate și ambalate în altă parte, la un preț redus.

Produsele erau ulterior depozitate într-un depozit aparținând firmei. În paralel, o altă operațiune de amploare a Poliției Financiare din Torino în sectorul „piele naturală”, a condus la reținerea a 8 oameni de afaceri, acuzați pentru producerea unei fraude de 7 milioane de euro. 300 de mii de articole fabricate în Ucraina, China, Turcia și România, prezentate ca fiind din piele naturală sub eticheta „Made în Italy” erau, în realitate, produse contrafăcute. Toate produsele au fost confiscate.

Printre produsele confiscate se numărau și sute de mănuși pe care marca „piele naturală” ar fi fost aplicată în mod ilegal. Antreprenorii au fost denunțați autorităților judiciare și vor trebui să răspundă pentru infracțiunea de înșelăciune comercială.

Turist din București, amendat pentru incendierea pajiștii de la Crucea Caraiman